AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Virtuální DOD AGRALL: Co přináší telematika CLAAS? Žací stroje DISCO MOVE se přizpůsobí povrchu půdy

Zveřejněno: 25. 2. 2021

Během minulých týdnů byla zveřejněna videa představující moderní techniku CLAAS a Väderstad. První video bylo věnováno nejúspěšnější řezačce CLAAS JAGUAR, druhé video traktoru AXION 960 TERRA TRAC, secím strojům Väderstad Tempo TPF8 a Väderstad Spirit 300R a třetí video pojednávalo o sklízecí mlátičce LEXION, lisu QUADRANT a nakladači TORION. Nenechte si ujít premiéru čtvrtého videa dnes v 18:00.

CLAAS TELEMATICS: Povýšení na další level

Firma AGRALL zemědělská technika a.s. tento měsíc postupně zveřejňuje tematicky zaměřená videa k technice, kterou nabízí na českém trhu. V rámci virtuálních Dní otevřených dveří již byla představena nejúspěšnější samojízdná řezačka JAGUAR. Druhé video pojednávalo o traktoru AXION 960 TERRA TRAC a secích strojích Väderstad. Třetí díl byl věnován sklízecí mlátičce LEXION, lisu QUADRANT a nakladači TORION. Čtvrtý díl, který bude zveřejněn dnes v 18:00 hodin, bude věnován telematice CLAAS a žacímu stroji CLAAS DISCO 3200 FC MOVE!

CLAAS TELEMATICS: Povýšení na další level

Telematikou jsou vybaveny sklízecí mlátičky, řezačky, traktory, teleskopické nakladače, kolové nakladače CLAAS a přípojné zařízení (TONI). Systém jde ovládat přes webové rozhraní nebo v mobilní aplikaci určené pro IOS nebo Android. CLAAS TELEMATICS obsahuje celou řadu funkcí, které budou představený ve čtvrtém videu. První rok licence k novému stroji je zdarma. Na výběr je ze tří možností, které se liší funkcemi a využitím. Systém jde dovybavit automatickou dokumentací, která mi dokáže ovládat zakázky příjezdem na pole. Nemusím tak spravovat zakázky v CEBISU a vše je automatické.

Čelně nesené žací stroje DISCO MOVE

Díky možnosti pohybovat se vertikálně 1000 mm se DISCO MOVE může rychle a dobře přizpůsobit nerovnému terénu i při vysoké rychlosti a zajišťuje tak co nejčistší sklízenou hmotu. DISCO MOVE se hýbe jak horizontálně, tak vertikálně nezávisle na zvedacím zařízení traktoru a přebírá zvedání žacího stroje. Nízko položená osa otáčení nosníku pro malé a MOVE kinematika pro velké nerovnosti povrchu půdy se stará o ideální přizpůsobení povrchům půdy - díky jedinečné možnosti pohybovat se vertikálně 1000 mm. Během jízdy nastavitelné hydropneumatické odlehčení ACTIVE FLOAT je integrované sériově do konstrukce. Díky kinematice PROFIL je žací lišta vedena dle povrchu terénu. Tak je žací stroj schopen trojrozměrného přizpůsobení povrchu půdy nezávisle na pozici traktoru.

Zůstaňte naladěni

Pořadem provádí moderátorka Daniela Písařovicová.

Středobodem online programu jsou stránky www.agroportal24h.cz nebo www.facebook.com/agroportal24h a www.agrall/dod nebo www.facebook.com/zemedelskatechnika, kde jsou pořady ke zhlédnutí.

AGRALL zemědělská technika a.s. působí prostřednictvím svých deseti prodejních a servisních středisek na českém trhu již 30 let. Je výhradním dovozcem strojů značek CLAAS a Väderstad do České republiky. Kromě nejnovější techniky nabízí také kompletní portfolio prověřených strojů a služeb v oblasti použité a předváděcí techniky.