Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Vredo přišlo na způsob, jak prodloužit využití obřích nosičů během roku

Zveřejněno: 1. 11. 2018

Nevýhodou jednoúčelového stroje, v závislosti na typu, je menší využití během roku. Často vyjede jen párkrát do roka kvůli krátké sezóně, kdy má být nasazen. To se týká i stroje řady VT od nizozemského výrobce Vredo, který se nejčastěji osazuje nádrží pro přepravu hnojiv.

Vredo s nástavbou HAWE.

Společnost Vredo pro svého německého zákazníka, poskytovatele zemědělských služeb, vyrobila speciál, který nalezne během roku širší využití, než jen při aplikaci hnojiva. Vredo ve spolupráci s německým výrobce Hawe, jež se zabývá výrobou překládacích vozů, dodalo rovnou dva speciály v podobě stroje řady VT s nástavbou HAWE pro svoz a překládání cukrové řepy.

Německý poskytovatel zemědělských služeb tedy nově využívá dva modely Vredo VT5518-3 a VT7028-3 s výkonem 687 koňských sil. Vredo uvádí, že jednou z největších výhod je, že lze sezónu nasazení tohoto stroje prodloužit až o několik měsíců. Po skončení sezóny aplikace hnojiv, která většinou trvá přes jaro a léto, lze jednoduše nádrž vyměnit za překládací nástavbu HAWE. Nástavba HAWE pro přepravu cukrové řepy je ukotvena na šesti zámkových bodech a má i podpěrné nohy pro odstavení. Vykládka cukrové řepy se provádí za pomocí zadního pásu o šířce 1,40 metrů. Přední čelo nástavby je průhledné, aby řidič měl přehled o množství přepravovaného materiálu.

Model VT7028-3, s výkonem 687 koní a vlastní CVT převodovkou, patří mezi největší a nejvýkonnější aplikátory. Klasicky je vybaven nádrží o objemu 32 000 litrů. Pro pohyb po poli při sklizni cukrové řepy přijde vhod i trojice náprav se šesticí širokých pneumatik o rozměru 900/60R42. Vozidlo s pohonem všech kol je optimální pro efektivní přepravu na poli. Stroj má délku 10,0 m, šířku 3, 0 m a výšku 4,0 m.

U některých menších modelů Vredo s dvojicí náprav se můžeme setkat s nástavbami pro rozmetání hnoje či jiných materiálů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Vredo

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.