Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Alliance uvádí na trh své dosud největší pneumatiky pro traktory

Zveřejněno: 30. 6. 2023

Společnost Yokohama Off-Highway Tires nedávno uvedla na trh nové velikosti osvědčených radiálních pneumatik Alliance Agriflex+ 372 pro traktory a kombajny pod svou stěžejní značkou Alliance – včetně dosud největší velikosti, kterou kdy Alliance vyrobila.

Yokohama Off-Highway Tires uvádí na trh své dosud největší pneumatiky Alliance pro traktory.

Velikost pneumatik Alliance VF750/75 R46 je určena pro ty naprosto největší traktory a stroje a představuje výzvu pro konkurenci s ekonomicky a kvantitativně srovnatelnými pneumatikami. Celý globální trh vysokoprůchodných radiálních pneumatik uznává přední postavení pneumatik VF: technologie Alliance VF přináší efektivní ochranu půdy, zvýšení efektivity a výnosů.

Úspěch pneumatik Alliance Agriflex+ 372 byl potvrzen vědeckým experimentem v terénu, který v roce 2021 provedla společnost SEGES Innovation. Výsledky terénních studií odhalily pozitivní účinky pneumatik VF značky Alliance ve srovnání s tradičními pneumatikami. Nízký tlak v pneumatikách Alliance Agriflex+ 372 a Alliance Agriflex+ 389, který byl testován na kombinaci traktoru a přívěsu, snížil hloubku stopy při aplikaci kejdy na polovinu. Současně se snížil prokluz kola o 4,4 % a měření penetrometrem prokázala nižší zhutnění půdy ve „stopě pneumatik VF“ v půdní zóně 0 až 40 cm.

Kromě toho výnosy kukuřice na pozemcích, kde se používají „pneumatiky Alliance VF výrazně převyšovaly výnosy na pozemcích, kde se používají „tradiční pneumatiky“ o přibližně 12,9 jednotek sklizně na hektar, tj. o přibližně 10 %. Díky pneumatikám Alliance VF – a v závislosti na pracovním záběru aplikačního stroje – se tyto výsledky promítají do zvýšení výnosu o 1,5 až 2,2 % na hektar a vypočteného nárůstu zisku díky vyšším výnosům a sníženému prokluzování pneumatik až o téměř 80 EUR na hektar.