Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Zbrusu nová řada traktorů Kubota M6002 zaujme svými schopnostmi

Zveřejněno: 6. 11. 2020

Technologicky inovativní modelová řada traktorů Kubota M6002 navazuje na současný trend udržitelnosti a na požadavky moderních zemědělců. Celý traktor vyvinula výhradně Kubota a je převážně určen pro chovatele hospodářských zvířat a farmy s rostlinnou výrobou.

Nové traktory Kubota M6002

Pod označením M6002 se skrývá zcela nová modelová řada z portfolia japonského výrobce Kubota. Naše redakce Agroportal24h.cz o ní již krátce informovala na začátku letošního roku, tedy v době, kdy byla poprvé představena ve španělské Zaragoze. Novináři se s ní mohli seznámit v rámci on-line tiskové konference Kubota Launch 2020, kde byly rovněž představeny dva nové travní traktory řady G a nové modelové řady traktorů M5002, M4003 a M7003 včetně modelu EK1-261.

 Nová prostorná kabina vyniká novým interiérem
Nová prostorná kabina vyniká novým interiérem

Kubota M6002 je ideálním nástrojem těch zemědělců, kteří požadují skvělou manévrovatelnost, vynikající viditelnost, vysokou úroveň pohodlí a vynikající výkon. Díky své univerzálnosti je tento traktor perfektním řešením i pro farmáře a chovatele skotu. Traktory ve výkonovém rozsahu 121 až 141 koní musí poskytovat vysoký výkon a spolehlivost. Důvodem je potřeba zemědělců využívat traktor v agregaci s těžkým příslušenstvím, příslušenstvím tak, aby mohl konkurovat i výkonnějším strojům na farmě. A v tomto směru nová Kubota M6002 vyhovuje.

Modelová řada M6002 nabízí tři modely: M6122, M6132 a M6142. Traktory jsou osazeny čtyřválcovým motorem vyhovující emisní normě Stage V. Jednotlivé modely poskytnou výkon 121, 131, respektive 141 koní s možností navýšení o 20 koní. Nejvýkonnější model poskytuje plných 141 koní při 1900 ot./min, což je ve sféře čtyřválcových motorů v zemědělském sektoru nejvíce. Velký zdvihový objem se také odráží v působivém točivém momentu. Motor může dodávat točivý moment přes 600 Nm v širokém rozsahu otáček od 1 200 ot/min až 1 900 ot/min. Rychlosti zadního vývodového hřídele jsou následující: 540, 540 ECO, 1000 a 1000 ECO.

 S M6002 máte doslova všechny ovládací prvky na dosah jedné ruky. Ovládání je integrováno do loketní opěrky, moderní multifunkční páka vám poskytne přímý přístup ke všem důležitým funkcím traktoru
S M6002 máte doslova všechny ovládací prvky na dosah jedné ruky. Ovládání je integrováno do loketní opěrky, moderní multifunkční páka vám poskytne přímý přístup ke všem důležitým funkcím traktoru

Čištění filtru pevných částic se u tohoto traktoru neprovádí po 3000 motohodinách, ale až po 6000 motohodinách. Traktory se dodávají i s velkou 230litrovou palivovou nádrží.

Motor je spřažen se zcela novou Powershift 8stupňovou převodovkou s řazením pod zatížením a režimem automatického řazení převodových stupňů. Celkově převodovka poskytuje 24 rychlostních stupňů vpřed a 24 vzad, v případě plazivých rychlostí navíc až 32 rychlostních stupňů vpřed a 32 vzad. Traktory s touto převodovkou disponují funkcí Xpress-restart, která ovládá hlavní spojku přímo aktivací brzdového pedálu. Řidič může zastavit traktor bez použití spojkového pedálu.

Nová prostorná kabina vyniká novým interiérem a exteriérem. S M6002 máte doslova všechny ovládací prvky na dosah jedné ruky. Ovládání je integrováno do loketní opěrky, moderní multifunkční páka vám poskytne přímý přístup ke všem důležitým funkcím traktoru. Uvnitř kabiny nalezneme novou multifunkční loketní opěrkou s joystickem. Výbavou na přání je známý sedmipalcový K-Monitor. Obsluha se může uvelebit v odpružené sedačce Grammer, samotná kabina je odpružena mechanicky pro nejvyšší úroveň pohodlí. Široké střešní okno nabízí optimální výhled, což je zvláště užitečné při práci s čelním nakladačem. Kabina standardně obsahuje deset LED pracovních světel a na přání dalších šest LED pracovních světel pro pokrytí úhlu 360 stupňů.

 Přehledná přístrojová deska
Přehledná přístrojová deska

Unikátní přední náprava Kubota zaručuje maximální manévrovatelnost. Těžká přední a zadní náprava umožňují nejen vysokou pojezdovou rychlost, ale i agregaci s tím nejtěžším nářadím a použití čelního nakladače. Systém Kubota Bi-speed, který je standardem, poskytuje malý poloměr otáčení – pouhých 4,5 metrů. Výkonný hydraulický systém je navržen, tak aby byla maximalizována produktivita. Traktory jsou vybaveny hydraulickým čerpadlem CCLS (Closed Center Load-Sensing) s průtokem 115 l/min pro pracovní hydrauliku. Ve spojení s kapacitou zadního závěsu 7000 kg zvládnout agregovat jakékoliv nářadí vhodné pro tento typ traktoru.

K traktorům je nabízeno pět modelů čelních nakladačů.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kubota

1) z podkladů Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.