Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Zemědělci požadují výkonnější traktor, Zetor jim vyhoví s modelem Proxima CL

Zveřejněno: 9. 9. 2019

Společnost Zetor rozšířila nabídku modelové řady Proxima. Farmáři a zemědělci tak mají možnost pořídit si univerzální 4válcový mechanický stroj Proxima CL s výkonem 106 koní. Výrobce traktorů tím reaguje na poptávku ze strany českých a slovenských zemědělců.

Proxima dostala vyšší výkon.

„Na českém a slovenském trhu pozorujeme dlouhodobý trend, kdy farmáři požadují stroje s vyššími výkony. Modelová řada Proxima patří mezi oblíbené a mnozí z našich zákazníků se dotazovali na možnost zakoupit tento typ s výkonem nad 100 koní. Takový stroj totiž využijí při širší škále pracovních činností a s více agregacemi. Od července tohoto roku proto nabízíme Proximu CL 110 s výkonem 106 koní,“ upřesňuje důvody inovace stroje Jakub Hurta, manažer marketingu ZETOR TRACTORS a.s.

Motor a převodovka vlastní výroby

Kromě vyššího výkonu je Proxima CL 4válcovým strojem s parametry a vlastnostmi, pro které si ho zemědělci cení. Je vybavená motorem Zetor s výkonem od 76 do 106 koní. Pohonné jednotky vynikají nízkou spotřebou paliva a jednoduchou konstrukcí bez zbytečné elektroniky, k provozu není třeba močoviny. Převodovka stroje je rovněž brněnské konstrukce. Má 12 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad a je vybavena mechanickou reverzací. Pro traktor je charakteristická komfortní a bezpečná kabina poskytující velký prostor kolem řidiče a optimální výhled do všech stran.

„Nová Proxima CL najde uplatnění v rozvíjejících se menších a středně velkých zemědělských podnicích hledajících alternativy ke starším používaným traktorům s nižšími výkony. Jde o kompaktní univerzální model s jednoduchým ovládáním, který je ideální pro všechny druhy prací, ať už těžšího nebo lehčího charakteru. Stroj se hodí i pro práci s čelními nakladači,“ doplňuje Jakub Hurta.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Zetor

1) čerpáno z materiálů Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.