TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Zetor na jaře vystavoval na mnoha zahraničních veletrzích. V Česku chystá unikátní výstavu

Zveřejněno: 30. 6. 2019

V průběhu druhého čtvrtletí se v Evropě uskutečnila řada významných veletrhů agrární techniky, na kterých nechyběl Zetor. Díky široké síti zahraničních afilací a lokálních partnerů se Zetor prezentoval na největších oborových akcích na Slovensku, na Ukrajině, v Litvě, v Polsku, v Rumunsku, v Estonsku, v Německu, v Srbsku, v Bulharsku a ve Velké Británii. Od července navíc v Brně začne výstava zcela nekonvenčních traktorů.

Dni poľa na Slovensku.

Distributoři na veletrzích standardně představují základní portfolio značky či stroje nejvhodnější pro danou oblast. Letos byl hlavním poutačem model Major v novém designu či Crystal HD 170 s novou převodovkou ECO40 výrazně snižující provozní výdaje.

Zetor se během jara účastnil množství významných mezinárodních veletrhů a také řady lokálních. Na konci března se představil na Agrosalonu na Slovensku. V dubnu pak zavítaly české traktory na veletrhy Ka pasesi 2019 v Litvě, Agromasz v Polsku, Agraria v Rumunsku, Maames v Estonsku a Agra v Německu. Květnu dominovaly akce v jižní Evropě: Agro Pitesti, Agriplanta a Timagralim v Rumunsku, International Agricultural Fair v Srbsku a Bata Agro v Bulharsku. V červnu se ZETOR účastnil veletrhů Agro 2019 na Ukrajině, Royal Highland Show ve Velké Británii a Dni poľa na Slovensku.

Výstava nekonvenčních traktorů

Červená barva a robustnost v léty modernizované podobě – tak jsou dnes známé traktory Zetor. V minulosti se však v brněnské továrně vyrobila řada strojů vybočujících ze standardního vzhledu. Nejen o těchto traktorech se návštěvníci budou moci dozvědět na nové výstavě v Zetor Gallery v Brně Líšni, která jistě potěší příznivce zemědělské techniky z řad odborníků i nadšenců.

Výstava představí na desítku zcela nekonvenčních traktorů. Návštěvníci uvidí stroje vyrobené v počtu jednotek kusů i stroje nezvyklých barev a vybavení vyráběné sériově. Zatímco legendární Zetor 25 zná každý, varianta polopásového Zetoru 25 A už poutá větší pozornost. Málokdo by také mezi traktory očekával ZETORBUS nebo traktor pojmenovaný po pionýrech, pro které byl určen. Výstava se uskuteční v měsících červenec až říjen.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.