TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Zkušenosti českých zemědělců s multifunkčními vozy PERARD

Zveřejněno: 14. 2. 2020

Pokud vás zajímají více názory a reálné zkušenosti zemědělců než teorie od prodejců zemědělské techniky, tak jsou pro vás určené následující praktické reference na PERARD Interbenne, neobyčejný koncept multifunkčního vozu na 9 + 1 způsobů, a speciální stroj PERARD Trans-eXpress.

PERARD Interbenne

Překládací vozy nalézají v České republice uplatnění jak na rodinných farmách, tak u velkých poskytovatelů služeb. Francouzská rodinná společnost PERARD vyrábí překládací vozy různých konstrukcí pro široké spektrum využití. Zatímco na rodinné farmě Libora Švába jezdí třínápravový PERARD Interbenne 38, u poskytovatele služeb Služby ŠVARC s.r.o. pracuje PERARD Trans-eXpress 500 pro překládání sypkých hmot do železničních vagónů. Tyto stroje dvou různých tváří mají společné znaky, jako je promyšlený koncept a konstrukční řešení. Oficiálním zástupcem PERARD v České republice je pan Michal Horák.

Rodinná farma Libora Švába

„Moje rodinná farma hospodaří na ploše cca 1450 ha poblíž Svitav. Kromě rostlinné výroby se zabývám ještě chovem býků.

Záleží mi na mých polích, na kterých hospodařím a svým přístupem chci přispívat k ochraně půdní úrodnosti a třeba někdy tyto polnosti předat svým dětem.

Když jsem si v roce 2019 začal dělat průzkum trhu, co nabízí v sektoru překládacích vozů, nejvíc mě zaujala značka PERARD. Ve finále jsem se rozhodl právě pro PERARDA a od Michala Horáka jsem zakoupil třínápravový vůz PERARD Interbenne 38 v modrém designovém provedení “Blue emotion“.

PERARD během žní potvrdil svoje přednosti a dokázal, jakou hodnotu pro mě má. Schopnost překládat přes příkop mi přináší ochranu půdy před utužením. Jakmile přijdou mokré žně, budu v pohodě, protože mi PERARD zachrání pole před totální devastací. Během žní 2019 velice často vznikaly situace, kdy bylo nutné se sbalit a odvést obilí z pole do skladu, kde máme nízké stropy. To byla výzva, kterou ale PERARD zvládl na výbornou a této jeho schopnosti jsem velice často využíval. Díky PERARDU mám na dvoře všestranný překládací vůz, kterým chráním svou půdu a využiji ho na dalších tisíc způsobů i mimo pole.

I přes vyšší pořizovací cenu je PERARD překládací vůz, který mi dává největší smysl a který svou všestranností přinese skutečný posun v hospodaření.

Ještě dodám, že oceňuji přístup Michala Horáka. Svým jednáním a prací na poli potvrdil, že s překládacími vozy toho má hodně odjezděno a práce jej baví, což je pro mě jiná meta, než-li řeči o tom, jak je který stroj dobrý nebo špatný a praxe žádná…

PERARD je jediný překládací vůz, který opravdu respektuje půdu a obrovským způsobem přispívá k její ochraně. Michal Horák to s překládacími vozy prostě umí a je radost s ním spolupracovat!,“ říká Libor Šváb, SHR, majitel rodinné farmy, Pohledy (okr. Svitavy)

Služby ŠVARC s.r.o.

„Firma Služby Švarc s.r.o. je společnost zabývající se širokým spektrem služeb v komunálu, dopravě a zejména zemědělství. Díky těmto odvětvím, která jsou navzájem propojena, jsme schopni pokrýt velkou škálu služeb a nabídnou zákazníkům komplexní služby.

Nicméně doba si žádá pokrok a nás zaujal nový stroj od firmy PERARD Trans-eXpress 500, který by nás mohl posunout zase o kousek dále a nabídnout našim zákazníkům komplexní službu v kombinované dopravě silnice-železnice. Díky tomuto stroji jsme schopni zajistit celou logistiku od nakládky, přepravy po cestě až po překládání do železničních vagónů, popřípadě lodních kontejnerů.

Traktorem poháněný stroj máme s nadstandardní výbavou, což je boční agregace do tříbodového závěsu pro nezávisle pojíždění podél vagónových souprav.

Z dosavadní praxe jsme nadmíru spokojeni s tímto strojem zejména díky výkonu, kdy dokáže 50 m³ návěs (včetně manipulace s vraty návěsu a případného pojíždění) přeložit za necelých 8 min! Náš dosavadní rekord je 1800 t za 15hodin!

Také díky malé hmotnosti není přeprava za traktorem tohoto stroje nijak obtížná a bez problémů zvládá i velké kilometrové přejezdy.

Na závěr bychom chtěli poděkovat panu Michalu Horákovi za vstřícnost a výbornou spolupráci!,“ říká Radoslav Švarc, jednatel společnosti Služby ŠVARC s.r.o.

Přejete si PERARDA vyzkoušet na svých polích? Máte jedinečnou možnost.

Chcete si přečíst dalších spoustu referencí a zkušeností českých zemědělců?

Nebo Vás jen zajímá, co to znamená těch 9 + 1 způsobů využití PERARDA?

Navštivte www.prekladacivozy.cz

Autor: Michal Horák1)
Foto: Archiv autora

1) redakčně upraveno

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.