Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

10 zásadních novinek Kverneland. Ve znamení rychlosti

Zveřejněno: 4. 9. 2017

Na evropské tiskové konferenci koncem srpna představila společnost Kverneland Group více jak osmnáct novinek zastřešenými pod značkami Kverneland a Vicon. Ať už se jedná o postřikovače, nářadí na zpracování půdy, secí stroje či žací stroje, Kverneland inovuje letos v mnoha oblastech. Veřejnost uvidí novinky na podzimním veletrhu Agritechnica 2017 a na polní francouzské výstavě Innov-Agri. Tady je 10 z nich.

Kverneland

Kverneland Optima SX: setí v rychlosti 18 km/h

Hlavním benefitem nového secího stroje Kverneland Optima SX „High Speed“ je naprosto přesné ukládání osiva i při pracovní rychlosti 18 km/h, což zajistí velmi vysoký pracovní výkon

 

Kverneland TL-X Geospead: rozmetadlo průmyslových hnojiv

TL-X Geospead byl speciálně vyvinut pro farmy s rostlinnou výrobou a pro poskytovatele služeb. Rozmetadlo - opět „High Speed“ - se vyznačuje novou konstrukcí, ale je také vybaveno novými funkcemi, systémem CentreFlow pro možnost aplikace ve vysoké rychlosti.TIP: Vybíráme rozmetadlo průmyslových hnojiv. Na co si dát pozor?

 

Kverneland iXtra LiFe: nádrž na kapalná hnojiva

Kverneland iXtra LiFe je příslušenství k secím strojům. Jedná se o nádrž, která se připojí do předního závěsu traktoru. Slouží jako zásobník kapalného hnojiva. Při přesném setí pak dochází k souběžnému ukládání i kapalného hnojiva.

Kverneland Turbo: nový záběr

Kverneland uvádí stroj pro zpracování půdy – Turbo v nových pracovních záběrech. K dispozici je tedy kompletní nabídka v záběrech 3,  3,5, 4,5,6,6,5 a 8 metrů.

Vicon Geomow: řídicí jednotka pro žací stroje

Aplikace Geomow odemkne plný potencionál žacích strojů Vicon Extra 7100T Vario. Aplikace například pomůže automaticky nastavit překrytí mezi předním a zadním žacím strojem. Aplikace podle výrobce zvýší produktivitu o 10 %.

Vicon Georake: řídicí jednotka pro shrnovače

Rotorový shrnovač Vicon Andex 1505 je nyní k dispozici s novou funkcí. Shrnovač je schopen na souvrati v pravý čas automaticky přizvednout rotory. Tím je zajištěno kvalitní formování řádku i na souvrati. V neposlední řadě se zlepší produktivita.

Vicon RV5000 s Auto Feed Control a Techno-Pack: pro lisy

Techno-Pack bude k dispozici pro lisy s variabilní komorou a ovládáním ISOBUS. Obsahuje čidlo vlhkosti a snímač hmotnosti.

Vicon iXflow-E – kontinuální recirkulace

Kverneland představuje u nesených postřikovačů řady iXter B systém kontinuální recirkulace iXflow-E. Jedná se o systém, který umožňuje kontinuální cirkulaci v ramenou postřikovače ve spojení s elektrickým držákem trysek. Systém je k dispozici pro ramena o záběru 24 až 30 metrů.TIP: Už žádné dlouhé hledání v manuálu. Budoucnost patří virtuální realitě

Farming IsoMatch Tellus Pro: nový terminál

Kvernelamd rozšiřuje sortiment terminálů ISOBUS. Představuje nový IsoMatch Tellus PRO. Terminál disponuje duální obrazovkou a poskytuje veškeré zázemí pro snadné ovládání a volení funkcí.

Farming IsoMatch Grip: jedinčný joystick

Kverneland rozšiřuje řadu terminálů IsoMatch o nový joystick „grip“. Tento pomocný prvek může být použit s jakýmkoliv typem terminálů ISOBUS (nejen značky Kverneland). Je ergonomický a umožňuje naprogramovat až 44 funkcí, to nemá v současnosti na trhu obdoby.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kverneland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.