Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

AGCO a Trimble zakládají společnost PTx Trimble

Zveřejněno: 15. 4. 2024

Společnosti AGCO Corporation a Trimble oznámily vznik společného podniku pod názvem PTx Trimble. Spojuje aktivity společnosti Trimble v oblasti precizního zemědělství a JCA Technologies společnosti AGCO a vytváří novou společnost, která bude lépe sloužit zemědělcům s továrním vybavením a aplikacemi na trhu precizního zemědělství se smíšeným vozovým parkem.

AGCO a Trimble zakládají společnost PTx Trimble.

AGCO získala 85 % podíl ve společnosti PTx Trimble a Trimble bude mít 15 % podíl. Do budoucna bude společný podnik PTx Trimble konsolidován do finančních výkazů společnosti AGCO.

„Zemědělci na celém světě potřebují technologie, které je podpoří v tom, aby byli produktivnější a ziskovější a zároveň minimalizovali dopad svých činností na životní prostředí,“ řekl Eric Hansotia, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti AGCO. „PTx Trimble poskytne zemědělcům lepší přístup k nástrojům pro precizní zemědělství nové generace bez ohledu na to, jaké značky traktorů a nářadí provozují.“

Vytvoření společnosti PTx Trimble rozšiřuje komplexní nabídku technologií společnosti AGCO v oblasti navádění, autonomie, přesného postřiku, propojeného zemědělství, správy dat a udržitelnosti.

Očekává se, že konsolidované tržby společnosti AGCO v oblasti precizní agrotechniky nyní do roku 2028 přesáhnou 2 miliardy dolarů.