Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

AGCO hlásí rekordní výsledky za druhé čtvrtletí. Od roku 2030 chce nabízet autonomní stroje

Zveřejněno: 9. 8. 2023

Společnost AGCO oznámila své výsledky za druhé čtvrtletí končící 30. června 2023. Od roku 2030 chce nabízet autonomní stroje.

AGCO hlásí rekordní výsledky za druhé čtvrtletí.

Čisté tržby společnosti AGCO za druhé čtvrtletí dosáhly přibližně 3,8 miliardy USD, což představuje nárůst o přibližně 29,8 % ve srovnání s druhým čtvrtletím roku 2022.

„Rekordní výsledky společnosti AGCO za druhé čtvrtletí podpořila silná poptávka po našich špičkových produktech a příznivé podmínky v globálním průmyslu,“ uvedl Eric Hansotia, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti AGCO. „Naše strategie zaměřená na zemědělce přinesla rekordní čisté tržby a provozní marži. Tyto dobré výsledky jsou dalším důkazem toho, že po našich technologiích pro precizní zemědělství a špičkovém vybavení je vysoká poptávka a že jsou pro naše zemědělce hnací silou udržitelného zvyšování produktivity a zároveň nám poskytují příležitosti k růstu.“

AGCO nadále směřuje k cíli nabízet od roku 2030 plně autonomní řešení v celém cyklu pěstování plodin.

Čisté tržby za prvních šest měsíců roku 2023 činily přibližně 7,2 miliardy USD, což představuje nárůst o přibližně 27,1 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2022.

Čisté tržby společnosti AGCO v Evropě/Blízkém východě vzrostly v prvních šesti měsících roku 2023 o 33,2 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2022. Ke zlepšení přispěl zvýšený prodej výkonných traktorů, užitkových traktorů a dílů spolu s příznivými cenami. Největší podíl na tomto nárůstu měl silný růst v Německu, Turecku a Francii. Výsledky v první polovině roku 2022 byly negativně ovlivněny kybernetickým útokem.