Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

AGCO spouští bezplatný nástroj pro provozní plánování tras strojů

Zveřejněno: 10. 2. 2023

Společnost AGCO Corporation oznámila, že spustila zcela nový online nástroj Geo-Bird, který pomůže zemědělcům na celém světě nezávisle plánovat a optimalizovat vedení strojů pomocí globálního navigačního satelitního systému (GNSS).

AGCO spouští bezplatný nástroj pro provozní plánování tras strojů.

Počet otáček, které musí zemědělec s traktorem udělat, a množství paliva spotřebovaného na obdělávání pole je do značné míry určeno přístupem k naváděcím liniím. Pokročilé algoritmy uvnitř aplikace Geo-Bird s minimálními vstupy analyzují tvar pole a s ohledem na odpovídající pracovní šířky nářadí vypočítají optimální směrování cesty. Vypočítají se tři potenciální návrhy navádění.

U každého vypočteného směrování se zobrazí časová úspora, plocha pohybu kol a počet otáček, které jsou pohodlně uspořádány tak, aby bylo možné snadno zjistit rozdíly a potenciální úspory. V souladu s filozofií otevřené platformy Fuse lze požadované trasování stáhnout ve správném formátu pro přímé použití na terminálu v kabině stroje, a to jednoduše výběrem aktuálního naváděcího systému z rozsáhlého seznamu značek třetích stran.

Aplikace Geo-Bird je zdarma a je dostupná prostřednictvím tohoto odkazu: www.geo-bird.com. Vzhledem k tomu, že v mnoha regionech je důležitým faktorem při tomto výpočtu topografie, je již nyní vyvíjena bezplatná aktualizace, která bude brzy uvolněna a bude spuštěna v 1. čtvrtletí 2023. Společnost Geo-Bird bude v budoucnu pokračovat v zavádění pokročilejších funkcí s užitečnějšími a praktičtějšími funkcemi, které mohou vyžadovat poplatek.

Zákazníci firmy Fendt mohou v systému Geo-Bird zkontrolovat své trasy a v případě potřeby upravit jejich nastavení tak, aby bylo nutné provádět co nejméně odbočovacích manévrů na souvrati. To šetří čas a provozní prostředky. Linie lze snadno importovat z terminálu traktoru do systému Geo-Bird prostřednictvím USB klíče a optimalizovaná data se stejnou cestou vracejí zpět do terminálu traktoru.