Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

AGROKOMPLEX 2017: Fastrac jako nosič nástaveb

Zveřejněno: 19. 8. 2017

Na letošní výstavě Agrokomplex je možné vidět hned několik traktorů JCB Fastrac v různých úpravách. Demonstruje se jejich všestrannost a univerzálnost. Fastrac už zkrátka není jen do dopravy.

JCB Fastrac

Je tedy možné vidět Fastrac s nástavbami pro postřik rostlin. Fastrac tak supluje samojízdný postřikovač, protože je osazen dvěma nádržemi, které dohoromady mají objem téměř stejný, jako v případě samojízdného postřikovače. Ani výkonnost není o moc rozdílná. Nový Fastrac řady 4000 je za kabinou osazen nádrží Landquip 2524 s rameny a vpředu přídavnou nádrží Vision 1500.

Další model Fastracu, také řady 4000, je v úpravě pro použití v komunální sféře a je osazen dvojicí žacích ramen firmy Mulag na sečení příkopů a mezí. Fastrac je vybaven plynulou převodovkou, takže dokáže vyvinout rychlost od té nejmenší až po 60 km/h, což zajistí rychlé přesuny po silnici. Tuto soupravu dokáže ovládat pouze jeden člověk.

Největším vystaveným Fastracem byl nový modely řady 8000 ve spojení s návěsem Krampe Big Body 900 S. Jedná se již o čtvrtou generaci traktorů řady 8000. Největším zástupcem je model 8330, který právě je přítomen na výstavě Agrokomplex. Tento nový traktor si v souladu s řadou 4000 uchovává základní prvky Fastracu: Celorámovou konstrukci podvozku, plnohodnotné odpružení, kotoučové brzdy na přední a zadní nápravě, centrálně umístěnou kabinu se dvěma plnohodnotnými sedadly a na závěr, možnost agregace na 3. nástavbu za kabinu.

Další Fastrac v zajímvě agregaci je typ 4220 osazený šestiválcovým motorem AGCO Power a plynulou převodovkou V-TRONIC. Vpředu má zavěšen čelní zásobník FH na hnojivo k secímu stroji Vaderstad Tempo. Jedná se o provedení FH 2200 a jak označení napovídá, jeho objem činí 2200 litrů a základní hmotnost 600 kg. Vzadu měl Fastrac připojen 12řádkový secí stroj na přesný výsev a přihnojování - Tempo TPV 12.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.