Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

AGROKOMPLEX 2017: Od kompaktního modelu po výkonný tahač

Aktualizováno: 22. 8. 2017

V menší míře má zastoupení na výstavě Agrokomplex v Nitře i technika New Holland. Vidět můžete na výstavní ploše společnosti Anja Agrotechnic dva traktory New Holland T5.110 a T7.210.

New Holland

Traktory modelové řady T5 jsou vybaveny přední odpruženou nápravou Terraglide™ od značky New Holland, které zajistí komfort i při jízdě v extrémně náročném terénu. K dispozici je i odpružení kabiny Comfort Ride™. Kompaktní rozměry traktorů modelové řady T5 jsou výsledkem spolupráce s FPT Industrial, jenž vyrábí vysoce účinné motory s technologií ECOBlue™ Compact HI-eSCR, díky které motory plní náročné limity emisní normy Tier 4B. O nárůst produktivity se postará až o 24 % větší záloha točivého momentu. High Visibility prosklená střecha kabiny Deluxe VisionView™ byla navržena tak, aby poskytovala dokonalý výhled na čelní nakladač při plném zdvihu, a to přímo z komfortní sedačky.

Hned u traktoru New Holland T5.110 byl vystaven New Holland T7.210 se standardním rozvorem. Traktor T7 se standardním rozvorem představuje jednu část velké rodiny traktorů T7. To znamená, že traktory New Holland T7 vyhovují všem specifickým potřebám. Traktory T7 se standardním rozvorem mají jmenovitý výkon v rozsahu 180 až 300 k. Deset modelů z celé modelové řady traktorů T7 nabízí možnost převodovky s částečným řazením pod zatížením, nebo převodovky s plným řazením pod zatížením, případně převodovky s plynulou změnou převodového poměru CVT. Modely T7.225, T7.270, T7.290 a T7.315 jsou k dispozici pouze s převodovkou Auto Command™ CVT. S kabinou Horizon™, která nabízí vynikající výhled, se můžete rozhodnout a doplnit traktor například volitelným integrovaným předním tříbodovým závěsem a vý- vodovým hřídelem PTO.

Na výstavní ploše společnosti Agropret Pulz byl zase představen traktor T5.95., ale také i nejvýkonnější zástupce traktorů New Holland, model T9.480. Traktory modelové řady T9 jsou osazené nejmodernějšími motory s vysoce účinnou technologií ECOBlue™HI-eSCR, které plní požadavky náročné emisní normy Tier 4B. Tato technologie zvyšuje jmenovité a maximální výkony motorů. Motory Cursor 9 a 13 díky patentované vysoce účinné technologii HI-eSCR nasávají pouze stlačený a ochlazený vzduch plný kyslíku, a dosahují tak výborných provozních parametrů. Všechny modely jsou vybaveny systémem navyšování výkonu motoru EPM pro optimalizaci výkonu při vykonávání práce náročné na průtok hydraulického oleje, při práci s vývodovým hřídelem PTO nebo v dopravě. S EPM získáváte až 71 k navíc. Traktor T9.700, který má jmenovitý výkon 628 k, dokáže vyvinout až 692 k s EPM.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agrokomplex

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.