Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Agromex oslavil 30 let své existence a poprvé představil nový traktor Fendt 700 Vario Gen7

Zveřejněno: 19. 11. 2022

Společnost Agromex, významný prodejce zemědělské a jiné techniky, je na trhu již 30 let a k této příležitosti se konaly oslavy v Modleticích u Prahy, kde sídlí centrála firmy. Mimo jiné zde byly vystaveny nové traktory Fendt 700 Vario Gen7.

Během oslav se poprvé v ČR představil nový traktor Fendt 700 Vario Gen7.

Společnost Agromex má bohatou historii. Vznikla v roce 1992. Na našem trhu je známá jako prodejce techniky Fendt, Weidemann, Kröger, Kerner, Lemken a Pellenc. Od svého počátku je spjata s osobou Ing. Josefa Šedivého, který ji vybudoval. Od 1. 6. 2015 je vlastníkem firmy Agromex Danish Agro Group, který je součástí nadnárodního koncernu AGCO.

Firma Agromex poskytuje komplexní servis, angažuje se především v prodeji a servisu zemědělské techniky. Ve své nabídce má široké spektrum techniky: traktory, manipulační a dopravní techniku, techniku pro zpracování půdy, setí, sklizeň pícnin a ochranu rostlin. Nechybí ani speciální technika do sadů a vinic značky Pellenc. V České republice se nachází šest poboček, a to u Prahy, v Modleticích, Hradci Králové (Cerekvice), Starém Jičíně, Českých Budějovicích, Plzni (Myslinka) a v Brně. Dále firma disponuje také čtyřmi servisními středisky ve Slatině, Žamberku, Blížkovicích a v Havlíčkově Brodě.

Třicetileté výročí firmy Agromex

V letošním roce slaví firma Agromex významné jubileum, a to 30 let od svého založení. K této příležitosti proběhly na její centrále v Modleticích dvoudenní oslavy, konkrétně 8. a 9. listopadu. Naše redakce měla možnost se těchto oslav zúčastnit. Součástí oslav bylo představení nového modelu traktoru Fendt 700 Vario Gen7.

Zleva: Ing. Josef Šedivý a Petr Mikuláš.
Zleva: Ing. Josef Šedivý a Petr Mikuláš.

Akce probíhala spíše v komornějším stylu. Pozváni byli zákazníci společnosti spolu s jejími obchodníky z jednotlivých poboček. V poledne, v modletickém showroomu, uvítal návštěvníky jak zakladatel společnosti Ing. Josef Šedivý, tak také Petr Mikuláš, který je jednatelem společnosti od roku 2015. Příjemným zpestřením byla kouzelnická show v podání Richarda Nedvěda, profesionálního kouzelníka známého například z talentové soutěže „Česko Slovensko Má Talent“. V showroomu bylo také připraveno bohaté občerstvení. Firma nezapomněla ani na milou pozornost, a to malý dárek pro každého.

Oslav se zúčastnil i Jens Skifter ze společnosti Danish Agro Group.
Oslav se zúčastnil i Jens Skifter ze společnosti Danish Agro Group.

Ve druhé hale, která za normálního provozu slouží jako servisní dílna, která byla pro tuto příležitost slavnostně upravena, byly vystaveny dva traktory řady Fendt 700 Vario Gen7. Traktory během dopoledne představili návštěvníkům zástupci z Německa z firmy Fendt. Protože výroba těchto traktorů započne až příští rok, vystaveny byly jen dva dny a odjely pak na představení do dalších států v rámci naplánované roadshow.

Kromě toho byla v areálu pobočky k vidění nejrůznější technika z portfolia firmy. Mimo traktorů také například nakladače Weidemann, dopravní technika, technika na zpracování půdy, sklízecí mlátička Fendt IDEAL 9T a mnoho dalších strojů.

Fendt 700 Vario Gen7 poprvé v ČR

Traktory této řady byly poprvé představeny letos v Německu. Lze je objednávat již nyní a výroba prvních strojů bude zahájena v prvním čtvrtletí roku 2023. Nová řada s pěti modely (Fendt 720 Vario, Fendt 722 Vario, Fendt 724 Vario, Fendt 726 Vario a Fendt 728 Vario) ve své sedmé generaci pokrývá výkonové spektrum od 203 do 283 koní (147 – 206 kW) – podle ECE R120. Nejvýkonnější model se před pár dny stal Traktorem roku 2023.

Traktory Fendt 700 Vario Gen7 disponují konceptem ovládání FendtONE.
Traktory Fendt 700 Vario Gen7 disponují konceptem ovládání FendtONE.

Nové traktory budou zatím vyráběny souběžně s šestou generací traktorů Fendt 700 Vario a budou určeny pro všechny, kteří požadují vyšší výkon a všestrannost. Model Fendt 700 Vario Gen7 má rozvor 2,90 metru, což je o 12 cm více než u šesté generace (2,78 metru) a o 5 cm méně než u větší modelové řady Fendt 800 Vario (2,95 metru). Z hlediska celkové hmotnosti (15 tun) se rovněž řadí mezi šestou generaci Fendt 700 Vario (14 tun) a řadu Fendt 800 Vario (16 tun).