Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Amazone obohacuje portfolio o půdní pěchy Tigges, vhodné jsou pro pluhy a secí stroje

Zveřejněno: 2. 3. 2021

Minulý rok zahájila společnost Amazone spolupráci s německým výrobcem Gebr. Tigges GmbH & Co. KG, který se specializuje na vývoj a výrobu půdních pěchů. Tento druh techniky na zpracování půdy nyní doplňuje produktovou řadu Amazone.

Půdní pěch Amazone. Zdroj foto - tisková zpráva Amazone

Ve spojení s pluhem lze nyní použít půdní pěch Tigges. Portfolio zahrnuje jak jednoduché, tak složitější konfigurace pěchů (dvojité pěchy, příslušenství pro lepší drobení půdy apod.). Kromě dvou průměrů litého prstence (900 mm a 700 mm) jsou k dispozici také různé profily prstenů a šířky ramen. Velké průměry se širokým profilem ukazují své výhody na lehkých půdách, zatímco menší prstence jsou vhodné pro drcení tvrdých hrud na těžkých půdách.

 Půdní pěch Amazone. Zdroj foto - tisková zpráva Amazone
Půdní pěch Amazone. Zdroj foto - tisková zpráva Amazone

Zejména při jarní orbě je velmi důležité zpětně utužit půdu, aby se snížilo odpařování vody a vytvořilo optimálně připravené seťové lůžko. Půdní pěchy Tigges jsou určené pro tří až šestiradličné pluhy.

Pěch ale nalezne využití i v kombinaci se secím strojem. V tomto případě bude možné Tigges agregovat do předního závěsu traktoru. Také zde slouží pro opětovné utužení půdy a přípravu seťového lůžka.

Všechny pěchy Tigges jsou k dispozici v nezaměnitelném designu firmy Amazone.