Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Aplikátor meziplodin nebo granulátu Lemken MultiHub s možností regulace šířky záběru

Zveřejněno: 21. 2. 2024

Meziplodiny jsou stále oblíbenější pro zlepšení zdraví půdy, zadržování živin a biodiverzity. Společnost Lemken pro tento účel nabízí nový Lemken MultiHub, který je díky snížení počtu přejezdů a kombinování aplikací všestranný a ekonomický. Tento stroj je vhodný jak pro výsev meziplodin při zpracování strniště, tak pro setí jemných semen nebo granulí přímo s hlavním osivem ze secího stroje.

Aplikátor meziplodin a granulátu Lemken MultiHub ve spojení s kultivátorem Lemken Karat 10.

V čem je Lemken MultiHub výjimečný: Je to první nářadí svého druhu, které nabízí regulaci šířky záběru nebo poloviny strany, aby se zabránilo překrývání a omezilo se plýtvání osivem.

Lemken MultiHub se dodává s kapacitou 200 nebo 500 litrů a lze jej přizpůsobit individuálním podmínkám, takže je vhodný pro širokou škálu použití. Šířku záběru lze ovládat přímo z kabiny traktoru prostřednictvím terminálu ISOBUS a softwaru stroje. To umožňuje nová kombinace dávkovacího motoru a přepínacích ventilů. Při použití se secím strojem má Lemken MultiHub stejný počet sekcí jako secí stroj a zobrazení je plně integrováno do uživatelského rozhraní jako další výsevní řádek. Při použití aplikátoru meziplodin a granulátu Lemken MultiHub s kypřicím strojem lze deaktivovat jednu polovinu nebo u větších pracovních záběrů až čtyři sekce.

Použití aplikátoru meziplodin a granulátu Lemken MultiHub otevírá zemědělcům obrovský potenciál úspor, protože tento stroj výrazně snižuje překrývání. Navíc se snadno ovládá prostřednictvím terminálu ISOBUS a výrazně usnadňuje práci na souvratích. Lemken MultiHub je obzvláště univerzální v kombinaci se secím strojem, protože jej lze rychle přizpůsobit pomocí jednoduchého systému hadicových zástrček. To umožňuje širokou škálu možných způsobů aplikace v závislosti na konfiguraci secího stroje: granule proti slimákům prostřednictvím rozstřikovacích desek, mikrogranuláty nebo hnojiva v řádcích nebo na druhém výsevním horizontu, nebo dokonce střídavý výsev druhého druhu osiva (výsev A-B).

Aplikátor meziplodin a granulátu Lemken MultiHub bude k dispozici v omezené sérii od léta 2024.