Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Bizarní americká sklízecí mlátička chce dobýt Evropu

Zveřejněno: 9. 10. 2018

Po letech vývoje atypické sklízecí mlátičky Tribine se svět dočkal jejího uvedení na trh v roce 2016. Její extrémní parametry ale naznačovaly, že na evropský trh nemá spadeno. Nyní ale anglický web profi.com uvedl, že se rýsuje evropská verze amerického Tribine. Uběhne ale ještě několik let, než uvidíme hotový prototyp.

Tribine je hned v několika ohledech výjimečným strojem.

Byly představeny čtyři generace prototypu sklízecí mlátičky Tribine, než se v roce 2016 představila sériová verze. Na letošním americkém polním dni Farm Progress Show se představila inovovaná verze. Zazněla i informace, že se v budoucnu plánuje její uvedení na evropský trh.

Nejnovější sklízecí mlátička Tribine T1000 disponuje kloubovou koncepcí. Osazena je dvojicí silnějších motorů o výkonu 650 koní. Nápravy stroje umožňují tzv. krabí chod, kdy každé kolo jede ve vlastní stopě. Inovovaná kabina poskytne lepší odhlučnění. Zajímavostí je nejen kloubové řízení, ale i největší drticí a čisticí systém na trhu.

Evropská verze má mít označení Tribine Euro T600. Sdílet bude většinu designu se současným modelem, takže nebude chybět zásobník na zrno umístěný za kloubovým řízením. Hlavním rozdílem budou kompaktnější rozměry, aby mohl stroj na evropské silnice, menší zásobník zrna a mnohem menší výkon motoru. Na výběr bude možnost osadit stroj pásovými jednotkami.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Tribine

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.