Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Case IH Puma AFS Connect CVXDrive & Multicontroller: Větší konektivita, komfort a výkon

Zveřejněno: 2. 8. 2023

Od uvedení traktorů Case IH Puma na trh uběhlo 15 let. Nedávno tyto traktory dostaly zásadní inovace. Pod označením Case IH Puma AFS Connect CVXDrive 185 – 260 a Case IH Puma Multicontroller 185 – 220 s dlouhým rozvorem se traktory vyrábí v rakouském St Valentinu. Mají větší a tišší kabinu, přizpůsobitelné funkce, integrovanou telematiku AFS Connect a vyšší výkon. Vlajková loď Case IH Puma AFS Connect 260 CVXDrive byla předvedena na veletrzích SIMA a EIMA 2022.

Case IH Puma AFS Connect CVXDrive & Multicontroller.

Kromě již zavedeného designu přední části s vylepšeným osvětlením je jednou z nejviditelnějších změn u nových traktorů Case IH Puma AFS Connect nový design kabiny. Ta poskytuje o 8 % větší objem, takže obsluha má více místa pro hlavu a nohy a další úložné prostory. Jednou z nejvýznamnějších modernizací je snížená hladina vnitřního hluku (66 dB), která patří k nejnižším v odvětví, a interiér, který je vybaven prémiovým obložením. O 11 % větší prosklená plocha zajišťuje lepší výhled a bezpečnost a stěrač čelního skla poskytuje záběr až 240°.

Aby se pohodlí snoubilo s ovládáním, obsahuje nyní nová loketní opěrka Multicontroller u modelů Case IH Puma Multicontroller (s 19stupňovou převodovkou PowerDrive) i CVXDrive (s bezstupňovou převodovkou CVX) více funkcí, z nichž mnohé lze přizpůsobit. Její součástí je otočný volič (lze ho i stisknout), který lze v případě potřeby použít jako alternativu k přejetí prstem po novém 12palcovém dotykovém displeji AFS Pro 1200 pro výběr funkcí.

Prostřednictvím terminálu lze konfigurovat reakce převodovky CVX a odpružení přední nápravy. Ovládání systému AFS 1200 doplňují tlačítka rychlého přístupu. Poloaktivní hydraulické odpružení kabiny, nastavitelné podle individuálních preferencí nebo měnícího se terénu, dále zvyšuje kvalitu a komfort jízdy, zatímco volitelné pokročilé odpružení Case IH (AVS) tuto funkci dále zlepšuje integrací poloaktivního odpružení kabiny, zadního závěsu a odpružení přední nápravy a jejich koordinací prostřednictvím softwaru, který okamžitě reaguje na měnící se povrch.

Nový design kabiny traktoru Case IH Puma poskytuje o 8 % větší objem, takže obsluha má více místa pro hlavu a nohy a další úložné prostory.
Nový design kabiny traktoru Case IH Puma poskytuje o 8 % větší objem, takže obsluha má více místa pro hlavu a nohy a další úložné prostory.

Prostřednictvím terminálu AFS Pro 1200 s dotykovou obrazovkou mohou operátoři nastavovat a ovládat navádění AccuGuide, provádět nastavení traktoru a nářadí ISOBUS a nastavit telematiku AFS Connect, která zaznamenává a přenáší provozní údaje na online portál MyCaseIH a umožňuje vzdálené sledování/podporu stroje. Standardem je pětileté předplatné AFS Connect.

Modely Case IH Puma AFS Connect jsou k dispozici také s funkcí Tractor Implement Management (TIM).

Nové traktory Case IH Puma kombinují kompaktní rozvor 2,88 metru se jmenovitým výkonem 180 – 220 koní (modely Case IH Puma Multicontroller) a 180 – 260 koní (modely Case IH Puma CVXDrive). K dispozici je až o 11 % vyšší výkon, o 15 % větší objem palivové nádrže a o 18 % větší styčná plocha díky větším možnostem rozměrů pneumatik.

Telematika AFS Connect zaznamenává a přenáší provozní údaje na online portál MyCaseIH.
Telematika AFS Connect zaznamenává a přenáší provozní údaje na online portál MyCaseIH.

Šestiválcové motory FPT NEF o objemu 6,7 litru v traktorech Case IH Puma AFS Connect dosahují u největšího modelu maximálního točivého momentu 1 250 Nm při 1 500 ot/min, přičemž v celé řadě je výkon vyšší až o 11 %. Servisní interval motoru byl prodloužen na 750 hodin. U modelů CVX umožňují větší a silnější nápravy celkovou hmotnost vozidla až 15 000 kg a montáž zadních pneumatik o rozměru až 2,05 metru (710/70 R42), čímž se zvětšuje stopa až o 18 %. U modelů s rychlostí 50 km/h je maximální rychlost dosažitelná při 1 550 ot/min, aby se minimalizovala spotřeba paliva. Nové tvarování nádrže zahrnuje schránku na nářadí a odkládací prostor a vedle ní je integrovaná 5litrová nádrž na mytí rukou.