Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Catros+ TX k dostání ve třech nových pracovních šířkách

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Je tomu již rok, co firma Amazone představila vlajkovou loď řady Catros, model 12003-2TS. S pracovním záběrem dvanáct metrů zvládne vysoké denní výkony a uspoří značné finanční náklady.

Amazone

V nabídce byly doposud záběry 3, 6 a 12 metrů. Pro traktory o výkonu 250 až 350 koní přináší firma Amazone nové kompaktní talířové brány Catros+ TX s pracovním záběrem 7, 8 a 9 metrů. Pro nezbytnou manévrovatelnost jsou nové brány Catros vybaveny integrovaným centrálním podvozkem se širokými pneumatikami. Široké pneumatiky zajistí menší utužení půdy a bezpečnou silniční dopravu.

Pracovní orgány - disky jsou jednotlivě zavěšeny a jsou k dispozici volitelně buď jako hladké nebo v zoubkované verzi. Každá verze talířů má průměr 510 mm. Pracovní hloubku stroje lze pohodlně nastavit hydraulicky z kabiny. Stanovenou hloubku zpracování pomáhají udržet podpůrná kola, která se nachází v přední části stroje. Talířové brány lze vybavit přední lištou pro lepší urovnání povrchu a lepší drobivost půdy. Stroj je možné vybavit různými typy zadních utužovacích válců. 

Stroje v nových pracovních verzích jsou k dispozici pro závěsy kategorie 3, 5, K80 nebo tažné oko. 

Nové typy 7003-, 8003- a 9003-2TX vhodně doplňují vzniklou mezeru. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.