Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Čelní nádrž a secí stroj Amazone Primera umožní optimální zásobování živinami a rychlý vývoj rostlin

Zveřejněno: 25. 3. 2024

Na Tiskových dnech v Německu firma Amazone prezentovala soupravu složenou z traktoru s čelní nádrží Amazone FT-P 1502 a secího stroje Amazone Primera DMC. V tomto článku si představíme, kde tato souprava nalezne uplatnění.

Souprava složená z čelní nádrže Amazone FT-P 1502 a secího stroje Amazone Primera DMC je i přesto velmi kompaktní.

Kombinace čelní nádrže Amazone FT-P se secím strojem Amazone Primera DMC nabízí zemědělcům ještě širší možnosti optimálního zásobování živinami a rychlého vývoje rostlin. S touto kombinací lze nyní dávkovat kapalná hnojiva také přímo do výsevní drážky. To zlepšuje dostupnost živin, zejména v suchých podmínkách. Na rozdíl od granulovaných hnojiv jsou již v rozpuštěné formě a nemusí se rostlinám zpřístupňovat půdní vlhkostí, na základě čehož se efektivně využijí živiny a podpoří se silný a rychlý růst plodin. Biostimulátory, mikroživiny nebo jiné tekuté produkty lze alternativně aplikovat také přímo do výsevní drážky.

Díky ovládání ISOBUS je manipulace s oběma stroji mimořádně pohodlná. Oba stroje Amazone FT-P a Amazone Primera DMC mohou díky ISOBUS pracovat se systémy pro automatické ovládání sekcí a variabilní dávkování.

Přímo do výsevní drážky je třeba aplikovat pouze nízké dávky hnojiva, protože je hnojivo aplikováno hned vedle osiva. Objem nádrže Amazone FT-P 500 litrů je přizpůsoben velkému objemu zásobníku secího stroje Amazone Primera DMC, čímž je zaručena vysoká výkonnost.

Čelní nádrž Amazone FT-P lze provozovat ve spojení se všemi modely secích strojů Amazone Primera DMC ve všech pracovních záběrech od 3 do 9 metrů.