Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

AMAZONE se bude nadále podílet na startupu AgXeed

Zveřejněno: 26. 7. 2022

Skupina AMAZONE posiluje svou vývojovou spolupráci s nizozemským start-upem AgXeed B.V. prostřednictvím investice do této společnosti. Do startupu je zapojena i společnost CLAAS spolu s dalšími investory prostřednictvím společnosti Seed Green Innovations GmbH.

Čtyřkolový robot AgXeed AgBot.

S prohloubením úspěšné spolupráce se AMAZONE stává strategickým partnerem začínající společnosti AgXeed. Cílem partnerství je další vývoj nářadí pro různé druhy robotů. Důležitým základem spolupráce je závazek k otevřeným rozhraním s cílem zajistit komplexní kompatibilitu a propojitelnost nářadí a traktoru a dosáhnout maximálního přínosu pro obě strany.

AgXeed AgBot s pásovým podvozkem byl již v minulých letech velmi úspěšně používán ve spojení s nářadím firmy AMAZONE. Kromě zpracování půdy a setí lze nový čtyřkolový AgXeed AgBot používat také s technologií Schmotzer pro mechanické hubení plevele. Univerzální čelní nádrž Amazone FTender na osivo a hnojiva a čelní nádrž Amazone FT-P na prostředky na ochranu rostlin a kapalná hnojiva lze navíc kombinovat s různými stroji AMAZONE. Různé senzorové systémy neustále monitorují a analyzují pracovní proces.

Pro zemědělce, manažery farem nebo uživatele znamená používání autonomních zemědělských strojů AgXeed v konečném důsledku větší svobodu pro agronomické a strategické řízení podniku.