Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

CNH Industrial hlásí rekordní tržby v segmentu stavebnictví

Zveřejněno: 10. 8. 2023

Tým společnosti CNH Industrial dosáhl ve druhém čtvrtletí skvělých výsledků. Segment zemědělství dosáhl rekordních marží a poprvé v historii překonaly čisté tržby v segmentu stavebnictví hranici 1 miliardy dolarů.

CNH Industrial podniká v mnoha oblastech.

Čisté tržby společnosti CNH Industrial z průmyslových činností dosáhly 5,95 miliardy USD, což představuje nárůst o 6 % ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku. Tržby byly vyšší i přes proaktivní snížení dodávek do Jižní Ameriky s cílem zmírnit zásoby u prodejců a opožděné zahájení výroby nových postřikovačů v Severní Americe.

V Severní Americe vzrostl ve druhém čtvrtletí objem výroby traktorů s výkonem nad 140 koní meziročně o 21 % a poklesl o 8 % u traktorů s výkonem pod 140 koní, u sklízecích mlátiček došlo k nárůstu o 27 % oproti předchozímu roku. V Evropě, na Středním východě a v Africe se poptávka po traktorech a kombajnech snížila o 6 %, resp. zvýšila o 32 %, což zahrnovalo pokles poptávky po traktorech v Evropě o 1 % a nárůst poptávky po sklízecích mlátičkách o 11 %.

V Jižní Americe se poptávka po traktorech snížila o 4 % a po kombajnech o 27 %. Poptávka po traktorech v Asii a Tichomoří se snížila o 4 % a poptávka po sklízecích mlátičkách o 29 % (především v Číně). Čisté tržby v zemědělství se za čtvrtletí zvýšily o 4 % na 4,89 miliardy USD v důsledku příznivé realizace cen, což bylo částečně kompenzováno nižším objemem.