50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Co přináší nový dotykový monitor pro traktory Case IH Maxxum a Case IH Puma?

Zveřejněno: 21. 10. 2022

Traktory Case IH Maxxum a Case IH Puma (150 – 175 koní) dostaly nový 12palcový dotykový monitor. Díky tomu je ovládání traktorů Case IH ještě pohodlnější. Kromě rychlejšího hardwaru a větší paměti nabízejí monitory vyšší rozlišení obrazovky, antireflexní vrstvu a možnosti připojení celkem 4 externích kamer.

Nový dotykový monitor AFS Pro 700 Plus pro traktory Case IH Maxxum a Case IH Puma.

„Modely Case IH Maxxum a Case IH Puma 150 – 175 dostaly v letošním roce průběžnou inovaci v podobě nového monitoru AFS Pro 700 Plus a nové antény NAV 392. Monitor 700 Plus má větší úhlopříčku, lepší rozlišení, 16 GB vnitřní paměť a mnohem výkonnější procesor. Nová anténa NAV 392 přijímá více globálních sítí, má také výkonnější čipy, rychlejší náběh přesnosti a neztrácí signál ani v blízkosti překážek nebo stromů. Novou anténu bude možné přenést i na starší stroje, které byly vyrobeny s modelem AFS 372.,“ oznámil Pavel Novák ze společnosti AGRI CS na facebookové skupině CASE klub věnované fanouškům značky. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout traktor Case IH Puma 165 CVXDrive s novým monitorem a anténou.

Stejně jako jeho předchůdce má dotykový monitor certifikaci AEF-ISOBUS a může být integrován do loketní opěrky. Umístěn může být také u bočního okna. Kromě správy nastavení a informací o stroji spravuje také četné digitální funkce traktoru, jako je nastavení převodovky, vývodového hřídele a hydrauliky a také funkce systému Case IH AccuGuide.

Traktor Case IH Puma 165 CVXDrive s novým monitorem.
Traktor Case IH Puma 165 CVXDrive s novým monitorem.

Pomocí systému HMC II Headland Management lze různé pracovní úkony na souvrati uložit do paměti. Pracovní úkony lze následně automaticky spouštět. Provádět lze i automatické otáčení traktoru na souvrati.

Traktory řady Case IH Maxxum Multicontroller a CVXDrive a Case IH Puma Multicontroller a CVXDrive mohou být navíc vybaveny telemetrickým modulem. Integrované online připojení pak umožňuje uživateli nebo správci farmy provádět organizovanou správu vozového parku, přenášet jízdní pruhy a hranice polí mezi farmou a řidiči, zaznamenávat a vizualizovat údaje ISOBUS o nářadí (stav, množství, umístění) a mnoho dalšího.

Nová anténa NAV 392 přijímá více globálních sítí, má také výkonnější čipy, rychlejší náběh přesnosti a neztrácí signál ani v blízkosti překážek nebo stromů.
Nová anténa NAV 392 přijímá více globálních sítí, má také výkonnější čipy, rychlejší náběh přesnosti a neztrácí signál ani v blízkosti překážek nebo stromů.

Funkce AccuSync umožňuje pohodlnou synchronizaci mezi stroji Case IH s monitory AFS Pro 700 a AFS 700 Plus. Díky novým monitorům lze různá data (například linie na poli) sdílet mezi více stroji, které pracují na jednom poli. Jakmile je pracovní úloha na displeji nastavena, telemetrický modul ji odešle do cloudu a zpřístupní ji ostatním strojům ve vozovém parku. Řidiči sekundárních strojů mohou tyto úlohy vidět a stáhnout. Telemetrické moduly lze dodatečně namontovat i do téměř 10 let starých traktorů Case IH.