50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Continental uvádí na trh nové inteligentní hybridní zemědělské pneumatiky

Zveřejněno: 2. 1. 2022

Společnost Continental představuje nové hybridní pneumatiky obsahující senzory, které pomáhají obsluze minimalizovat zhutňování půdy v terénu a eliminují opotřebení na silnici. Jde o inteligentní řešení pro moderní zemědělství.

Zaplnění styčné plochy dezénu je u hybridní pneumatiky Continental TractorMaster Hybrid o 30 % vyšší než u standardního šípového dezénu.

Continental díky své vizi inteligentních pneumatik a nulových nehod vyvíjí mimo jiné i digitální řešení pro zemědělské pneumatiky určené pro rozmanité pracovní prostředí zemědělců. Continental TractorMaster Hybrid je navržen tak, aby poskytoval nejen dobrou trakci v terénu, ale byl zároveň více pohodlnější na cestách než standardní šípový dezén. Zaplnění styčné plochy dezénu je u pneumatiky Continental TractorMaster Hybrid o 30 % vyšší než u standardního šípového dezénu. Je vyvinut nejen pro vysoký nájezd na silnici, ale vyniká i dobrou trakcí na tvrdších a normálních půdách. Masivní dezénové bloky v centrální oblasti dezénu zajistí výbornou odezvu pláště na silnici. Současně s tím má tvar dezénu v centrální linii za úkol eliminovat na silnici hlučnost a vibrace dezénu. Zaoblené hrany záběrových zubů pomáhají redukovat poškození kořenové struktury na loukách a pastvinách. Po prvních testech byla potvrzena i snížená spotřeba pohonných hmot proti standardnímu šípovému provedení.

Použití odolnější VF kostry u pneumatiky Continental TractorMaster Hybrid je záměrné – plášť tak může pracovat při nižších tlacích v terénu a při vyšších rychlostech na silnici a zároveň nést stejné zatížení. To nabylo na důležitosti, protože podhuštěné pneumatiky na silnici zvyšují spotřebu paliva, zatímco vyšší huštění u pneumatiky v terénu vede ke zvýšení zhutnění půdy. Pro optimální výkon za všech podmínek může být hybridní pneumatika ve spojení s integrovanými senzory pneumatik rychle nahuštěna pro použití na silnici a podhuštěna pro použití v terénu. Po namontování na traktory s integrovaným systémem huštění může být tlak v pneumatice monitorován a nastavován obsluhou, aniž by bylo nutné opustit kabinu.

Společnost Continental vyvinula inteligentní hybridní pneumatiku s technologií VF a senzory, které nepřetržitě monitoruje tlak a teplotu v pneumatice.
Společnost Continental vyvinula inteligentní hybridní pneumatiku s technologií VF a senzory, které nepřetržitě monitoruje tlak a teplotu v pneumatice.

Společnost Continental vyvinula zcela integrovaný systém monitorování tlaku v pneumatikách, který se skládá z různých součástí, mezi něž patří senzory, čtecí stanice tzv. „YardReader Station”, správa backendu, jakož i webový portál ContiConnect s notifikacemi v případě problému. U ContiConnect budou data zaznamenaná senzory shromažďována čtecí stanicí „YardReader Station”, když vozidlo projede kolem přijímače, a dále odeslána na backend, kde jsou následně analyzována a interpretována. Čtecí stanice je instalována na místech nejčastějšího projíždění flotily zemědělské techniky, jako jsou mycí linky, benzinové stanice, farma nebo jiné kontrolní body.