50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Čtyřřádkový Varitron 470 Platinum druhé generace

Zveřejněno: 16. 2. 2018

V roce 2011 společnost Grimme poprvé představila čtyřřádkový samojízdný sklízeč brambor řady Varitron. O více jak šest let později Grimme, představuje druhou generaci Varitron 470 Platinum s výkonem 435 koní a zásobníkem o kapacitě 7 tun.

Jednou z priorit je další zlepšení jízdního komfortu. Nový koncept obsluhy ErgoDrive umožňuje intuitivní ovládání a rychlý, přímý přístup ke všem funkcím. K dispozici je až 12 LED osvětlení. Pomocné systémy také zajišťují plynulost řízení v závislosti na zatížení, rychlosti sklizně a vyztužení pásů. Kompresor a vzduchový filtr zajistí čistý vzduch v kabině.TIP: Grimme Spudnik slaví 60. výročí. Jméno není náhodně podobné se sovětskou družicí

Druhou z priorit bylo zdokonalení technologie odstraňování nečistot z brambor. Konstrukční celky sklízeče byly optimalizovány tak, aby zajistily ještě lepší výsledek separace a snadnější nastavitelnost.

Nová generace má také lépe rozloženou váhu díky novému uspořádání nádrže na naftu a zadní nápravy. Výsledkem je zvýšená ochrana půdy a vyšší stabilita i při plném zásobníku. Nejnovější a nejsilnější pásové jednotky Terra Trac zajišťují nejvyšší možnou ochranu půdy a stabilitu na svazích. Teleskopická přední náprava umožňuje použití široké pneumatiky chránící půdu.

Terra Trac Varitron 470 Platinum vyhovuje nejnovějšímu emisnímu standardu Tier 4 Final a je k dispozici pro řádky o šířce 75 cm a 90 cm.


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.