Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Dánská ramenová sekačka GreenTec Spider získala za velký pracovní úhel zlatou medaili

Zveřejněno: 1. 5. 2023

Dánská společnost GreenTec byla v rámci veletrhu Demopark oceněna zlatou medailí komise pro inovace za novou řadu příkopových sekaček GreenTec Spider. Demopark 2023 se bude konat od 18. do 20. června 2023 v německém Eisenachu.

Dánská ramenová sekačka GreenTec Spider získala za velký pracovní úhel zlatou medaili.

GreenTec Spider poprvé nabízí uživatelům pracovní prostor kolem traktoru o celkovém úhlu 270°. Rozhodující výhodou na rozdíl od běžných ramenových sekaček je, že žací hlavu lze posunout dopředu na obě strany, tj. vpravo i vlevo od traktoru. To znamená, že žací hlava může pracovat vždy v zorném poli řidiče, aniž by mu rameno nebo samotný traktor bránily ve výhledu, a aniž by se řidič musel během práce neustále otáčet.

Řada GreenTec Spider zahrnuje 6 modelů se záběrem od 5,2 do 8,2 metru, z nichž dva jsou montovány zepředu. GreenTec Spider je speciálně navržen pro použití při sečení u dálnic, kde se během několika sekund přechází z pravé strany na levou, při sečení břehu nebo kolem potoků a řek. GreenTec Spider je k dispozici pro přední i zadní montáž nebo jako kombinace dvou strojů, jednoho vpředu a druhého vzadu.

GreenTec Spider poprvé nabízí uživatelům pracovní prostor kolem traktoru o celkovém úhlu 270°.
GreenTec Spider poprvé nabízí uživatelům pracovní prostor kolem traktoru o celkovém úhlu 270°.

Základní princip ramenové sekačky GreenTec Spider je založen na centrálně umístěné jednotce bočního posuvu, která se může otáčet o 180° zprava doleva a naopak. Rameno stroje je namontováno na vnější straně rámu a může se otáčet o dalších ± 45°. Celkový rozsah otáčení je 270°. Zařízení pro boční posuv zajišťuje, že rameno při přiblížení do zorného pole řidiče nenarazí na kabinu traktoru. Konstrukce nabízí bezkonkurenční flexibilitu, protože žací hlavu lze umístit do libovolné polohy na obou stranách traktoru.

Ramenová sekačka GreenTec Spider zahrnuje šest modelů se záběrem od 5,2 do 8,2 metru.
Ramenová sekačka GreenTec Spider zahrnuje šest modelů se záběrem od 5,2 do 8,2 metru.