Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Deutz AG převezme výrobu motorů Rolls-Royce nižších výkonů. Najdeme je v zemědělské a stavební technice

Zveřejněno: 8. 1. 2024

Společnosti Rolls-Royce a Deutz AG vedou jednání o prodeji divize terénních motorů s nižším výkonem do 480 kW za cenu v řádu dvouciferných milionů eur. Jedná se o vznětové motory a motorové systémy využívající technologie Daimler, které vyvíjí a vyrábí společnost Daimler Truck AG pro Rolls-Royce Power Systems podle svých specifikací a které se používají zejména v zemědělských vozidlech a stavebních strojích.

Jde o motory s technologií Daimler, využívané v zemědělské a stavební technice.

Společnost Rolls-Royce nedávno představila investorům svou strategii, jejímž cílem je stát se vysoce výkonným, konkurenceschopným, odolným a rostoucím podnikem. V divizi Power Systems se zaměří na strategické oblasti růstu, kterými jsou výroba elektrické energie, státní správa, námořní doprava, služby a budoucí oblast bateriových systémů pro ukládání energie.

Do doby, než bude převod podniku dokončen, bude divize Power Systems společnosti Rolls-Royce pokračovat ve své činnosti v tomto segmentu beze změn tak, aby vztahy se zákazníky, dodávky a servisní závazky zůstaly nedotčeny. Po uzavření konečné dohody se uzavření – s výhradou schválení regulačními orgány – očekává od poloviny roku 2024.

Společnost Rolls-Royce Power Systems má v současné době výhradní práva na celosvětovou distribuci terénních motorů využívajících technologie Daimler (platformy motorů MDEG, HDEP a Classic), přičemž původní smlouva vyprší v dubnu 2028.

Mezi produkty, o nichž se jedná, patří motory řady 1 000, 1 100, 1 300 a 1 500 a motory řady Classic OM900 a OM460 ve výkonovém rozsahu 75 až 480 kW, avšak konkrétně se nejedná o motory používané v železničních nebo vojenských vozidlech.