Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Deutz-Fahr představuje novou řadu 5G TB

Zveřejněno: 29. 6. 2018

V rámci velkých inovací ve speciální třídě traktorů, Deutz-Fahr představuje novou řadu 5G TB, která nahrazuje řadu Agrofarm TB. Traktory nové řady je vhodné využívat ve speciálních aplikacích, jako je provoz v zahradnictví, sadařství a na malých farmách. Zajímavým prostředkem může být tato řada i jako doplněk na velkých farmách.

Traktor řady 5G TB může být vhodným doplňkem také na velkých farmách.

Traktory řady 5G TB jsou osazeny novými motory FARMotion (IIIB) s výkonem 102 k nebo 113 koní. Spotřeba paliva, emise, vibrace a hladina hluku jsou extrémně nízké. Novinkou je kompaktní, velkoplošný chladicí systém s mezichladičem a volitelný ventilátor Visco. Motor je vybaven elektronickým vstřikováním paliva, EGR ventilem a systémem DOC (diesel oxidační katalyzátor). K dispozici jsou čtyři převodové stupně od 10 + 10 stupňů po 40 + 40 stupňů a reverzace PowerShuttle. U všech převodovek je dosaženo maximální rychlosti 40 km/h se sníženými otáčkami motoru.

Traktory mohou být vybaveny systémem Stop & Go pro snadný rozjezd do kopce a systémem SDD, který redukuje otáčky volantem do plného rejdu kol.

Zadní závěs poskytne nosnost 3 600 kg, volitelně pak 4 525 kg. Přední závěs poskytne nosnost 2 100 kg. Zadní vývodový hřídel pracuje ve čtyřech rychlostech: 540/540ECO/1000/1000ECO. Hydraulické čerpadlo OpenCenter poskytuje impozantní výkon 55 l/min.

Sedadlo řidiče a volant jsou přesně nastavitelné. Všechny barevně odlišené ovládací prvky jsou logicky uspořádány a snadno dostupné řidiči. Přístrojová deska informuje digitální i analogickou formou.

Nové traktory řady 5G TB vhodně doplňují nedávno představenou generaci speciálních traktorů 5 DS TTV do sadů a vinic.
Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.