Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Deutz navazuje spolupráci s Daimler Truck na vývoji a prodeji motorů pro těžké zemědělské stroje

Zveřejněno: 6. 2. 2023

Společnosti Deutz a Daimler Truck podepsaly dohody, které společnosti Deutz umožní do konce desetiletí přístup k motorům Daimler. Jedná se jak o motory pro střední zatížení (řada Daimler Truck MDEG), které jsou vhodné pro použití v aplikacích, jako jsou stavební stroje, tak o motory pro těžké zatížení (řada Daimler Truck HDEP), které lze použít například pro pohon těžkých zemědělských strojů. Díky tomu bude společnost Deutz schopna získat nové skupiny zákazníků, ušetřit náklady na vývoj, rozšířit svou nabídku moderních spalovacích motorů a položit tak základy pro další růst v této oblasti podnikání.

Motory Daimler se objeví v nákladních vozech a zemědělských strojích.

Deutz AG získá licenční práva od společnosti Daimler Truck, aby mohla dále vyvíjet těžké motory Daimler Truck řady HDEP pro použití v terénních aplikacích. Tyto motory bude také samostatně distribuovat.

Spolupráce počítá s různými výrobními opatřeními. Těžké motory bude nadále vyrábět společnost Daimler Truck v závodě Mercedes-Benz v Mannheimu a dodávat je do Deutz ke konečné montáži, zatímco středně těžké motory se budou kompletně vyrábět v Deutz. Varianty motorů, které bude Deutz prodávat, se mají začít vyrábět v roce 2028.

V rámci své nové strategie společnost Deutz AG v polovině ledna oznámila, že kromě investic do ekologického produktového portfolia se hodlá trvale etablovat mezi třemi největšími nezávislými výrobci motorů, a to i prostřednictvím akvizic a kooperací. Společnost se tak hodlá aktivně podílet na konsolidaci trhu s motory.