AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Dvě nové velikosti pneumatik Mitas AGRITERRA 02 pro speciální zemědělské stroje

Zveřejněno: 30. 1. 2023

Řada radiálních pneumatik Mitas AGRITERRA pro moderní zemědělské přívěsy nyní zahrnuje dva nové rozměry – 620/40 R22,5 a 620/75 R26 – s dezénem AGRITERRA 02. Ty jsou primárně určeny pro speciální zemědělské stroje, nikoli výhradně pro přívěsy.

Dvě nové velikosti pneumatik Mitas AGRITERRA 02 pro speciální zemědělské stroje.

Rozměr 620/40 R22,5 je určen pro menší tažené zemědělské stroje, jako jsou lisy, sklízeče, rozmetadla a podobná zařízení. Tento nový rozměr pneumatiky je určen především pro evropský trh. Druhý nový rozměr, 620/75 R26, je výsledkem poptávky ze severoamerického trhu a je určen pro samojízdné obraceče pro dvoufázovou sklizeň různých druhů plodin a trávy.

Mezi hlavní výhody pneumatik Mitas AGRITERRA patří vysoká nosnost a maximální rychlost až 65 km/h, což na jedné straně snižuje počet jízd potřebných k přepravě nákladu a na druhé straně umožňuje rychlý přesun po silnici při současném snížení spotřeby paliva až o 8 % díky nízkému valivému odporu. Pneumatiky jsou vhodné pro provoz na silnici i v terénu. Díky otevřené ramenní části běhounu mají pneumatiky vynikající samočisticí schopnost, což má za následek snížení znečištění vozovky o 17 %. Tyto vlastnosti výrazně zvyšují produktivitu zemědělských vozidel, což má následně pozitivní dopad na zisky zemědělců díky úspoře času a peněz.

Řada pneumatik Mitas AGRITERRA 02, která byla původně uvedena na trh v roce 2015, nyní zahrnuje 14 rozměrů pro ráfky o velikosti 22,530,5 palce a neustále se vyvíjí. Jak dodává Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pneumatiky Mitas ve společnosti Trelleborg Wheel Systems: „Snaha o maximální ochranu půdy a touha zemědělců po vyšších nosnostech pro zvýšení efektivity patří k nejsilnějším trendům posledních let. Naše řada pneumatik Mitas AGRITERRA 02 tyto dvě vlastnosti kombinuje, díky čemuž je velmi oblíbená u zákazníků po celém světě. Abychom podpořili zemědělce a usnadnili jim každodenní práci, pokračujeme ve vývoji nových rozměrů a verzí těchto pneumatik.“