AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Faresin přichází na trh s novou generací teleskopických manipulátorů. Prvním zástupcem je model s dosahem 7 m

Zveřejněno: 22. 10. 2021

Benátská společnost představuje model FS 7.32 Compact, první teleskopický manipulátor Faresin Industries z nové řady FS. Nová řada FS je sama o sobě změnou orientovanou na budoucnost, připravenou na rozvoj technologie "internetu věcí", která je velmi strategická pro správu vozového parku a pro interakci mezi stroji a zařízeními na farmách a staveništích.

Faresin FS 7.32 Compact má nový design. Cílem bylo vytvořit osobitý výrobek, který by kombinoval výjimečný výkon s fascinujícím stylem, který dokáže vytvořit pouze značka "Made in Italy".

Teleskopický manipulátor Faresin FS 7.32 Compact byl vyvinut od základu, aby reagoval na vývoj poptávky a rostoucí povědomí o životním prostředí ve všech odvětvích. Všechny konstrukční prvky nového stroje - jako například sofistikovaný software, který řídí integrované senzory - byly navrženy, testovány a vyrobeny v továrně v Breganze.

Nový model Faresin FS 7.32 Compact bude veřejně představen na veletrhu Eima International v Bologni. Následovat bude Agritechnica v roce 2022.

Nový lak a funkční design

Faresin FS 7.32 Compact má nový design. Cílem bylo vytvořit osobitý výrobek, který by kombinoval výjimečný výkon s fascinujícím stylem, který dokáže vytvořit pouze značka "Made in Italy". U modelové řady FS došlo v souvislosti s touto změnou také ke kompletní proměně laku. Kapota v tradiční červené barvě Faresin mění tvar a díky funkčnímu a hranatému designu výrazně zvyšuje viditelnost na pravé přední kolo. Rameno, stejně jako prostor pod kapotou, je v šedé barvě Faresin. Na bočních stranách a na ráfcích zůstává stříbrošedá barva. Charakteristickým a nápadným prvkem laku je "škrábanec", tj. bílá značka, která se táhne podél žebra kapoty. Výsledkem je příjemný, ale nevídaný design.

Pro Faresin FS 7.32 je k dispozici pět motorů, všechny jsou čtyřválce Deutz s výkonem od 55,4 kW do 100 kW.
Pro Faresin FS 7.32 je k dispozici pět motorů, všechny jsou čtyřválce Deutz s výkonem od 55,4 kW do 100 kW.

Prvním modelem nové řady FS je Faresin FS 7.32, kompaktní teleskopický manipulátor s maximální výškou zdvihu 7,1 metrů. Dalším charakteristickým údajem je úhel řízení 37°, který spolu s poloměrem otáčení pouhých 3,8 metrů u stroje s rozvorem 2,95 metrů nabízí důležitou obratnost a stabilitu.

Model je k dispozici ve dvou verzích, standardní a snížené "Low Cab". S výškou pouhých 2,06 metrů v nejvyšším bodě kabiny se tato verze stává ideálním strojem v mnoha provozních situacích.

Pro Faresin FS 7.32 je k dispozici pět motorů, všechny jsou čtyřválcové značky Deutz s výkonem od 55,4 kW do 100 kW. Všechny motory splňují emisní normu Stage V za pomocí technologií DOC, SCR a DPF. Intervaly údržby až 1 000 hodin vedou k výraznému snížení provozních nákladů.

Prvním modelem nové řady FS je Faresin FS 7.32, kompaktní teleskopický manipulátor s maximální výškou zdvihu 7,1 metrů.
Prvním modelem nové řady FS je Faresin FS 7.32, kompaktní teleskopický manipulátor s maximální výškou zdvihu 7,1 metrů.

Pozornost byla věnována také bezpečnosti, a to zavedením funkce "AutoStop", která vypne motor, když obsluha vstane, a automaticky jej znovu zapne, když se vrátí. Hydraulický ventilátor, reverzibilní a elektronicky řízený zase automaticky upravuje otáčky v závislosti na teplotě. Optimalizací prostorů pod kapotou se zlepšilo větrání, čemuž napomáhají i nové mřížky. Nové uspořádání motoru a chladiče zaručuje snadný přístup ke všem místům údržby.

Umístění ovládacích prvků bylo zcela přepracováno, aby bylo ovládání intuitivnější.
Umístění ovládacích prvků bylo zcela přepracováno, aby bylo ovládání intuitivnější.

Všechny verze Faresin FS 7.32 jsou vybaveny hydrostatickou převodovkou Ecodrive. K dispozici jsou dvě řešení převodovky - liší se počtem převodových stupňů a nejvyšší rychlostí: jednostupňová nabízí rychlost 0-30 km/h. Mechanická dvoustupňová převodovka umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 40 km/h a má snížený převodový poměr pro práce vyžadující větší trakci. Toto řešení se nachází ve verzích Performance a Excellence. K dispozici je i diferenciál ve dvou verzích.

Designéři přepracovali interiér kabiny. Umístění ovládacích prvků bylo zcela přepracováno, aby bylo ovládání intuitivnější. Výsledkem je harmonické a příjemné uspořádání ovládacích prvků seskupených podle funkční logiky na zcela přepracované přístrojové desce z hlediska uspořádání a barev. Volant je výškově nastavitelný, aby se přizpůsobil řidiči. Veškeré informace se nyní shromažďují na displeji Faresin FS, 7palcovém barevném dotykovém displeji na pravé konzole. Provozní parametry motoru, grafy zatížení a další pomocné funkce, jako je autorádio, ovládání klimatizace, ovládání světlometů atd., jsou nyní viditelné na jednom místě.

Sedadlo řidiče s vícenásobně nastavitelným vzduchovým odpružením integruje joystick Faresin FS na pravé loketní opěrce.

Manipulátor Faresin FS 7.32 Compact je opatřen kompletním osvětlením v LED provedení (osvětlen je i nástupní prostor).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Faresin

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.