Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Fliegl a jeho nové podvalníky pro přepravu zemědělské techniky

Zveřejněno: 7. 12. 2017

Neustálý vývoj velkoobjemového nebo nedělitelného zboží, jako jsou zemědělské stroje nebo stavební vozidla, vyžaduje inovativní a inteligentní dopravní řešení. Fliegl reaguje na tuto výzvu podvalníkem s plochou podlahou, který má širší rozchod a je vyztužen stabilizátory. Zadní nápravu podvalníku lze odpojit, takže lze techniku zezadu nakládat téměř na úrovní zemi, a to po celé šířce.

Podvalník pro přepravu techniky

Výšku podvalníku lze flexibilně regulovat v závislosti na šířce a výšce přepravované techniky. Výška se reguluje od 400 do 250 mm. Šířka je také variabilní: ložná plocha může být v oblasti jamek rozšířena na 3,30 metrů. To vše vytváří prostor pro přepravu kombajnů, traktorů, kolových nakladačů nebo postřikovačů. Dokonce mohou být přepravována nákladní vozidla.

V nové generaci má standardní žárově pozinkovaný podvalník váhu 5500 kg a nabízí užitečné zatížení 14 500 kg. Samozřejmostí je řada upevňovacích bodů.

DTL 300 Greenlight Agrar

Kvůli vysoké poptávce ze strany zemědělců a lesníků, Fliegl dále představuje třínápravový přívěs DTL 300 Greenlight Agrar, který je určen pro zemědělskou a lesnickou dopravu. Plovoucí nosníky rámů, které jsou navrženy jako dvojité T a krabicové profily, jsou uspořádány ve vzdálenosti 280 až 400 mm. Přívěs je tedy charakterizován jako extrémně torzně odolný a odolný proti ohýbání. Nabízí užitečné zatížení 25250 kg, s pohotovostní hmotností pouze 4750 kg. Valník se uplatní při přepravě zemědělské techniky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fliegl

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.