AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

FORNAL uvádí na trh nový třínápravový hákový nosič FORNAL TNH 31/26

Zveřejněno: 7. 9. 2022

Český výrobce nástaveb vozidel, společnost FORNAL trading s.r.o., uvádí na trh nový třínápravový hákový nosič FORNAL TNH 31/26. Robustní a vysoce kvalitní stroj s provozní hmotností 31 tun a kapacitou zdvihu 26 tun je určen do zemědělství, stavebnictví, odpadového hospodářství, ale také komunálních služeb.

FORNAL TNH 31/26 rozšiřuje nabídku traktorových přípojných vozidel v provedení hákových nosičů TNH.

„FORNAL TNH 31/26 má jednu z nejvyšších kapacit zdvihu na trhu. Stejně jako u ostatních hákových nosičů jsme navíc propojili nosič kontejneru s podvozkem do jednoho integrovaného rámu, což maximalizovalo pevnost výrobku, přineslo nižší hmotnost a nižší ložnou výšku kontejneru,“ říká o novince Eduard Fornál, jednatel FORNAL trading s.r.o.

FORNAL TNH 31/26 rozšiřuje nabídku traktorových přípojných vozidel v provedení hákových nosičů TNH. K dispozici je tak 19 modelů od jednoosých pětitunových až nově po tříosý dvacetišestitunový. Stroje zvládají pracovat s širokou škálou typů a rozměrů kontejnerů v zemědělství, stavebnictví, odpadovém hospodářství, ale také komunálních službách.

Robustní třínápravový stroj FORNAL TNH 31/26 je vyroben z kvalitních a odolných komponentů. Je vybaven zadní řiditelnou zvedací nápravou a přední zvedací nápravou, využitelnou při nízkém zatížení, nebo couvání. Nápravy jsou pneumaticky odpružené. Maximální rychlost nosiče je 40 km/h, na přání je možné ji zvýšit až na 60 km/h. Bezpečnost nápravy zvyšují dvouokruhové vzduchové brzdy, ale také aretace zadní nápravy ovládaná z hydraulického okruhu tažného vozidla, hydraulické vnitřní jištění kontejneru, hydraulická odstavná podpěra návěsu a automatická pojistka háku.

Robustní třínápravový stroj FORNAL TNH 31/26 je vyroben z kvalitních a odolných komponentů.
Robustní třínápravový stroj FORNAL TNH 31/26 je vyroben z kvalitních a odolných komponentů.

Pohyb nosiče FORNAL TNH 31/26 je za pomoci čerpadla uloženého na oji návěsu včetně kardanu. Nosič se ovládá pohodlně z kabiny tažného vozidla rádiovým dálkovým ovládáním.

Celková hmotnost stroje FORNAL TNH 31/26 je až 31 tun a maximální kapacita zdvihu až 26 tun. Při doporučené max. délce kontejneru 7,4 metru to znamená, že si stroj hravě poradí i s plně naloženým kontejnerem obilí např. při seči.

Bohatou standardní výbavu stroje doplňuje pracovní osvětlení, nádrž na vodu a schránka na nářadí. V rámci výbavy na přání je možné FORNAL TNH 31/26 vybavit kabelovým ovládáním, podpěrným stabilizačním válcem, ale také předpřípravou pro montáž hydraulického nakládacího jeřábu.

Novinka FORNAL TNH 31/26 je okamžitě k dispozici a dostupná na všech trzích, kde česká značka působí, tedy v ČR, Slovensku, Polsku a nově také v Německu a Rakousku.