Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Fritzmeier (ISARIA) zahájil spolupráci s RAUCH. Snímače jsou na rozmetadlo umístěné už během výroby

Zveřejněno: 19. 1. 2022

Společnost Fritzmeier Umwelttechnik GmbH & Co (ISARIA) na začátku letošního roku navázala podle svých slov inovativní partnerství se společností RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH. Německá rodinná firma je v zemědělství známá především vývojem a výrobou N-senzorů Isaria.

Společnost Fritzmeier (ISARIA) na začátku letošního roku navázala podle svých slov inovativní partnerství se společností RAUCH.

Společnost RAUCH díky tomuto partnerství s Fritzmeier může poprvé nabízet rozmetadla hnojiv se snímači rostlin instalovanými přímo ve výrobním závodě. Dva snímače ISARIA PRO Compact jsou namontovány na zásobníku rozmetadla hnojiva vlevo a vpravo pomocí speciálních držáků. Snímače jsou ideálně umístěné na rozmetadlo již při jeho výrobě. Výhodou tohoto řešení je, že veškerá kabeláž a elektronika nikde nezavazí a je ukryta před poškozením. Vzhledem k tomu, že většina plodinových senzorů se používá pouze ve spojení s rozmetadlem hnojiv, je tato koncepce podle společnosti RAUCH logickým krokem.

Připojení rozmetadla RAUCH se snímači k traktoru je jednoduché – stačí připojit rozmetadlo a připojit kabel do zástrčky ISOBUS. Výhoda tohoto řešení se také projeví tehdy, je-li potřeba vyměnit traktor. Není potřeba demontovat žádné kabely apod.

Snímače ISARIA PRO Compact dokáží za jízdy měřit potřebu živin v jednotlivých místech porostu a ke každému vývojovému stádiu plodiny je možné správně zvolenou dávkou hnojiva zvyšovat její výnos. Přitom povolené celkové množství hnojiva na pole není překročeno.