Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

GIANT G3500 nahradil svého předchůdce. Na chovné a mléčné farmě odpracuje tisíce hodin

Zveřejněno: 11. 1. 2022

Starý, ale spolehlivý stroj GIANT V6004T odpracoval za dobu svého působení na chovné a mléčné farmě v nizozemském Grashoeku celkem 13 000 motohodin. Nedávno byl však nahrazen novějším modelem. V jakých podmínkách bude nový stroj provozován?

Volba nakladače GIANT G3500 se vznětovým motorem zapadá do vize provozovatelů farmy a doplňuje jejich ekologickou strategii.

Kolový nakladač GIANT V6004T, který byl donedávna intenzivně provozován v rodinné firmě K.I. SAMEN se sídlem v nizozemském Grashoeku, byl nahrazen novým modelem GIANT G3500. Nový kolový nakladač GIANT nabízí kvalitu (typickou pro tuto značku), všestrannost a snadnou ovladatelnost v kombinaci s nejnovějšími technologiemi. Doplňuje jej příslušenství stejné značky, díky kterému GIANT zvládne všechny úkoly na mléčné farmě.

Společnosti K.I. SAMEN i TOBROCO-GIANT si zakládají na kvalitě a „proklientském“ přístupu – zákazník je vždy na prvním místě. To potvrzuje i výběr stroje. GIANT G3500 je nástupcem modelu GIANT V6004T, který od roku 2012 bez problémů odpracoval již 13 000 motohodin. „GIANT G3500 je snadno ovladatelný, může ho řídit kdokoli a díky variabilnímu příslušenství je téměř univerzálně použitelný. Předpokládáme, že s ním zvládneme bez problémů dalších 13 000 motohodin,“ uvedl Ralph Engelen ze společnosti K.I. SAMEN.

Cílem investicí do nakladače GIANT je zdravá budoucnost pro člověka i zvířata

Společnost K.I. SAMEN provozuje chovnou a mléčnou farmu, jejíž součástí je i stádo třiceti holštýnských býků. Historie farmy sahá sedm generací zpět do roku 1778, kdy se v Grashoeku usadil Paulus Engelen. Jde o krásný příkladem podniku, v němž se ideálně snoubí tradiční hodnoty s moderními poznatky. Provozovatelé farmy vědomě investují do prostředků, jejichž cílem je zdravá budoucnost pro člověka i zvíře. Nedávno instalovaných 12 000 solárních panelů je „němým svědkem“ toho, jak je rodina Engelenů podnikavá a orientovaná na udržitelnou budoucnost.

Ke kolovému nakladači GIANT G3500 je k dispozici více než 200 druhů příslušenství pro všechny druhy pracovních činností s hospodářskými zvířaty.
Ke kolovému nakladači GIANT G3500 je k dispozici více než 200 druhů příslušenství pro všechny druhy pracovních činností s hospodářskými zvířaty.

Volba kolového nakladače GIANT G3500 se vznětovým motorem je proto logickým krokem, jenž zapadá do vize provozovatelů farmy a doplňuje jejich ekologickou strategii. Proč jsou tak věrní značce GIANT, vysvětluje Bas Engelen: „Se strojem GIANT V6004T pracujeme od roku 2012 a odpracoval 13 000 motohodin bez jakýchkoli problémů. Uvědomujeme si, že je to hodně. Stroj vždy odváděl svou práci dobře a nikdy nás nezklamal.“ Pro odpovídající výkon a efektivní spotřebu paliva je nakladač GIANT G3500 poháněn novým a spolehlivým vznětovým motorem Kubota o výkonu 48,5 kW/66 k. Motor disponuje katalyzátorem (DOC) a filtrem pevných částic (DPF) a je v souladu s nejnovější emisní normou Stage V. Hydrostatický pohon všech kol s automobilovým řízením zajišťuje ve spojení se 14tunovými nápravami vysoký výkon. „Záměrně jsme zvolili motor vyhovující emisní normě Stage V, který zanechává čistší vzduch, který je lepší pro lidi i zvířata. Na naší farmě to považujeme za velmi důležité,“ uvedl Ralph Engelen.

Nekonečné možnosti využití nakladače Tobroco-Giant

Společnost K. I. SAMEN nechala nový nakladač GIANT G3500 opatřit prostornou a plně vybavenou kabinou, která umožní provoz stroje po celý rok. Kabina je pohodlná a tichá, s ergonomickou konstrukcí. GIANT je však také vybaven dobře fungujícím osvětlením i světelnou signalizací – oboje je nutné pro provoz po pozemní komunikaci.

Úzké průjezdy pro nově pořízený kolový nakladač GIANT G3500 nejsou problém.
Úzké průjezdy pro nově pořízený kolový nakladač GIANT G3500 nejsou problém.

Ke kolovému nakladači GIANT G3500 je k dispozici více než 200 druhů příslušenství pro všechny druhy pracovních činností s hospodářskými zvířaty, a jde tedy o stroj s téměř neomezenými možnostmi využití. Díky standardní pracovní hydraulice (70 l/min) v kombinaci s ručním plynem je práce s příslušenstvím využívajícím hydrauliku, jako je například zakládací lžíce, uživatelsky velmi přívětivá a snadná. Kromě toho budou na farmě využívat vidle na balíky a vyhrnovač hnoje.

Díky standardní pracovní hydraulice (70 l/min) v kombinaci s ručním plynem je práce nakladače GIANT G3500 s příslušenstvím uživatelsky velmi přívětivá a snadná.
Díky standardní pracovní hydraulice (70 l/min) v kombinaci s ručním plynem je práce nakladače GIANT G3500 s příslušenstvím uživatelsky velmi přívětivá a snadná.

Bas Engelen uvedl, k čemu se bude nový kolový nakladač GIANT G3500 používat: GIANT bude na mléčné farmě provádět krmení a shrnování, vyhrnování hnoje z kravínů a plnění boxů. Všechny práce, které jsou na naší farmě realizovány, lze s G3500 snadno zvládnout. V úzkých prostorách se kolový nakladač skvěle osvědčuje, protože je velmi obratný.“ Na závěr dodejme, že nový model splňuje také požadavky na maximální hmotnost stroje provozovaného ve stájích. Nosnost zde umístěných roštů totiž činí nejvíce 3,5 tuny.