Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Různé typy nakladačů a přes sto druhů příslušenství, co všechno vyrábí nizozemský TOBROCO-GIANT

Zveřejněno: 9. 10. 2020

Společnost TOBROCO Machines vyrábí kvalitní stroje a příslušenství značky GIANT od roku 1996, kdy otevřela svoji první továrnu v Nizozemsku. Společnost dnes nabízí jedno z nejširších produktových portfolií v oboru s celkem 36 různými modely. Stroje jsou prodávány ve 40 zemích a vyrábí je 165 nadšených zaměstnanců v moderní továrně v nizozemském Oisterwijku.

TOBROCO-GIANT nabízí více než 100 různých přídavných zařízení, takže lze stroj používat po celý rok.

Díky nejmodernějším technologiím, neustálému vývoji a nejlepším komponentům Kubota, Bosch, Rexroth a Comer vyrábí TOBROCO Machines stroje a příslušenství s maximální péčí a důrazem na kvalitu.

Mezi své produkty TOBROCO řadí:

• Smykem řízené nakladače

• Kolové nakladače

• Teleskopické kolové nakladače

• Teleskopické manipulátory

Na co se nakladače hodí

Zemědělství

Nakladače Giant jsou víceúčelové stroje, díky nimž je život na farmě mnohem jednodušší a produktivnější. Úkoly jako nakládání a nahrnování krmiva a hnoje či přesouvání balíků budou s nakladačem Giant rychlé a pohodlné.

Terénní úpravy a péče o stromy

Nakladač Giant je nutností pro každou společnost zabývající se péčí o stromy a terénní úpravy – přátelský k trávníku a povrchu, všestranný, rychlý s vysokým zdvihem. Přesuňte více mulče, štěpky, drnu a stromů za kratší dobu s minimálními úklidovými pracemi.

Stavebnictví

Manipulujete se štěrkem a pískem, nebo rychle nakládáte přívěs? Nakladač Giant je velmi šikovný nástroj na každém staveništi – rychlý, snadno ovladatelný a velmi pohodlný.

Odstranění sněhu

Nakladače Giant poskytují pohodlnou prostornou kabinu se skvělým výhledem. Díky vysoké rychlosti pojezdu a všestrannosti je Giant skvělým strojem na sypání soli a shrnování sněhu v obytných nebo průmyslových oblastech.

První elektrický nakladač

V reakci na rostoucí poptávku po strojích s nulovými emisemi vyrábí TOBROCO-GIANT elektrický kolový nakladač. Model G2200E ve standardní verzi je vybaven lithium-iontovou baterií - 250 Ah, 48 V, která vyplňuje prostor, který se tradičně používá pro motor. K dispozici je se dvěma samostatnými elektromotory, 6,5 kW pro pohon stroje a 11,5 kW pro hydrauliku. Tento výkon je vždy dostačující pro přesné provádění prací. Díky svému kompaktnímu designu je elektrický kolový nakladač ideální pro vnitřní použití a práci v blízkosti zvířat.

Mini-smykové nakladače

TOBROCO-GIANT se zabývá výrobou i mini-smykových nakladačů, například modelem SK252D. Tento všestranný nakladač není jen o zvedání a přepravě břemen, hnojiv nebo nástrojů. Díky svým kompaktním rozměrům se smykem řízený nakladač může dostat do míst, kam jiné stroje nemohou. Díky tomu je stroj mimořádně vhodný pro prohrnování stájí a chodeb a pro manipulaci se slámou a senem. Své uplatnění také nachází při čištění fermentoru a dofermentoru bioplynových stanic.

Mini-smykový nakladač
Mini-smykový nakladač

G5000 a G5000 TELE patří mezi největší modely. Oba stroje jsou vybaveny vznětovým motorem o výkonu 75 koní a hydrostatickým pohonem všech kol. S modelem G5000 představil TOBROCO-GIANT nově vyvinutou kabinu pro tuto řadu nakladačů, která má moderní klimatizační systém a vytváří pohodlné a tiché pracovní prostředí. Nářadí a příslušenství

G5000 s nově vyvinutou kabinou při nakládce siláže
G5000 s nově vyvinutou kabinou při nakládce siláže

TOBROCO-GIANT nabízí více než 100 různých přídavných zařízení, takže lze stroj používat po celý rok. Výběrem správného nářadí je možné přizpůsobit Giant pracovním podmínkám pro zemědělské účely, stavbu či manipulaci s materiálem.

Teleskopický manipulátor GT5048  při manipulaci s kulatými balíky
Teleskopický manipulátor GT5048 při manipulaci s kulatými balíky

Speciální možnosti a výbava

• Pro vyšší produktivitu je možné stroje vybavit patentovaným systémem Stabilo nebo odpruženým výložníkem. Obě možnosti poskytují větší bezpečnost a pohodlí.

• Možnosti hydrauliky: K dispozici je verze s vysokým průtokem, která může dodávat 120 l/min zvolenému příslušenství.

• Na přání lze rychlost jízdy zvýšit na 35 km/h.

Výhody a přednosti

Pokud jde o hlavní výhodu, nizozemská firma zdůrazňuje, že pomocí hydraulického závěsu je možné během několika sekund vyměnit nářadí a přizpůsobit stroj danému úkolu. Díky kloubovému řízení mají nakladače malý poloměr otáčení, což umožňuje strojům Giant pracovat ve stísněných prostorech. Modely jsou standardně vybaveny například bezpečnostní střechou ROPS/FOPS a „luxusním odpruženým sedadlem“.