Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Gomselmash oslavil 90. výročí a inovoval logo

Zveřejněno: 26. 10. 2020

Společnost Gomselmash byla založena v roce 1930 za účelem výroby sklízecích strojů pro zemědělství. Dnes, po 90 letech, proběhla oslava tohoto významného výročí. Stalo se tak v domovském běloruském městě Homel.

Gomselmash oslavil 90. výročí

Společnost Gomselmash byla založena v roce 1930 za účelem výroby sklízecích strojů pro zemědělství. Výroba tažených sklízecích řezaček začala v roce 1966 a o jedenáct let později byl KSK-100 také první samojízdnou sklízecí řezačkou. Výroba samojízdných sklízecích řezaček byla tak úspěšná, že se Gomselmash stal v roce 1984 lídrem na světovém trhu. V roce 2009 byl otevřen v Číně montážní závod. O rok později byl v Kazachstánu založen závod na výrobu sklízecích mlátiček a v roce 2015 následoval druhý závod v Číně. V roce 2017 byl představen prototyp sklízecí mlátičky s pohonem na plyn. Hlavní běloruský výrobní závod ve městě Homel měla redakce Agroportal24h.cz možnost navštívit.

V Rusku měl Gomselmash v roce 2016 tržní podíl 28 %, přičemž se prodalo 1750 kombajnů.

Nedávno proběhla v Homelu, konkrétně v Paláci kultury u železniční stanice, oslava 90. výročí. Shromáždilo se tam více než 1000 zaměstnanců a hostů společnosti. Slavnostní večer začal grandiózní laserovou show, která znázornila hlavní fáze vývoje společnosti. Proběhl také ceremoniál oceňování zaměstnanců Gomselmash, kteří v současné době nejvíce přispěli k rozvoji tohoto výrobce. Byli oceněni jubilejními medailemi, čestnými certifikáty a děkovnými dopisy. Na konci večera se uskutečnil slavnostní koncert za účasti tvůrčích kolektivů Domu kultury OJSC „Gomselmash“ a profesionálních umělců.

Gomselmash také nedávno informoval, že zjednoduší své logo. Obecný koncept loga Gomselmash, který zahrnuje kukuřici v kruhu a soukolí - nedílný prvek každého zemědělského stroje, zůstal nezměněn. Samotný znak se však stal jednodušší a modernější.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Gomselmash

1) z podkladů Gomselmash

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.