Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Hybridizace a elektrifikace, FPT Industrial představil svá řešení na veletrhu EIMA

Zveřejněno: 30. 11. 2022

Společnost FPT Industrial se zúčastnila veletrhu EIMA v Itálii. Prostřednictvím rozšířené nabídky motorů Stage V a PowerPack, biometanových a hybridních pohonných jednotek a nových baterií poskytuje společnost FPT Industrial výrobcům zemědělské techniky kompletní výběr pro pohon strojů všech velikostí.

Výstavní plocha FPT Industrial na veletrhu EIMA v Itálii.

Společnost FPT Industrial na svém stánku prezentovala hybridní motor FPT F28 Hybrid. Řadový čtyřválcový motor poskytuje maximální výkon 75 koní, zatímco elektromotor přidává 27 koní trvalého výkonu. Dále bylo možné na stánku vidět nový dieselový motor FPT F28 PowerPack. Společnost na motorech FPT F28 PowerPack a FPT F36 PowerPack prezentovala, že je schopna vyrobit špičkový motor vyhovující emisní normě Stage V. Oba motory jsou určené pro zavlažovací čerpadla, hydraulické agregáty, štěpkovače či drtiče dřeva.

FPT Industrial je významným výrobcem motorů na zemní plyn. Společnost jich vyrobila během 20 let více než 70 000 kusů. Jeden takový motor FPT N67 Natural Gas můžeme nalézt v traktoru New Holland T6.180 Methane Power. FTP N67 NG poskytuje stejné parametry jako jeho dieselový ekvivalent, pokud jde o výkon, točivý moment, životnost a intervaly údržby.

Motor FTP N67 Natural Gas.
Motor FTP N67 Natural Gas.

Rostoucí zájem o elektrifikovaná řešení v zemědělství vyžaduje specifické a pokročilé akumulátory, které jsou schopny zvládnout širokou škálu polních a dopravních operací spojených s moderním hospodařením. Akumulátorová sada FPT eBS 42, vyrobená ve spolupráci se společností Microvast, je pokročilým řešením pro ukládání energie v zemědělské technice s nulovými emisemi.

Tento bateriový blok FPT Industrial se vyznačuje vysokou mírou flexibility díky řešení multipack – lze instalovat na různá zemědělská zařízení, čímž splňuje různé profily úkolů a požadavky zákazníků.