Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

FPT Industrial představuje hybridní motor F28 pro zemědělské stroje

Zveřejněno: 11. 11. 2021

Společnost FPT Industrial se účastnila mezinárodního veletrhu zemědělské techniky EIMA International 2021, kde představila svůj plán na jednoduchou a proveditelnou energetickou přeměnu. Plán zahrnuje komplexní nabídku produktů a řešení, které jsou zaměřeny na přechod na alternativní a udržitelné systémy.

Modulární motor FPT F28 – z něj vychází i hybridní varianty.

Společnost FPT Industrial na své výstavní ploše prezentovala motory na CNG a kompletní řadu zemědělských motorů vyhovující emisní normě Stage V. Prezentovala rovněž inovativní poprodejní služby, vzdálenou podporu a prediktivní údržby.

Řada kompaktních vznětových motorů F28 Stage-V zahrnuje několik modelů s výkony od 37 do 75 kW. Jejich zajímavostí je, že mají velmi kompaktní systémy pro zpracování výfukových plynů. Vysoký točivý moment v nízkých otáčkách (300 Nm při 1000 ot/min; +23 % ve srovnání s konkurencí) a v průměru o 26 % vyšší maximální točivý moment ve srovnání s konkurencí (375 Nm při 1400 ot/min) zajišťují nejlepší výkon ve své třídě v kategorii 55 kW.

Díky přizpůsobivé konstrukci je motor FPT F28 ideální pro širokou škálu zemědělských aplikací, jako jsou speciální a malé standardní traktory. Motor F28 má modulární konstrukci. To znamená, že může být výrobcem snadno provedena přestavba na naftu i zemní plyn. Motor je vhodný pro hybridní aplikace a tedy stroje, které se pohybují ve skleníku, stáji a v jiném uzavřeném prostoru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: FPT Industrial

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.