Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Inovace vlajkových traktorů Massey Ferguson se dotkly úprav spalin a ovládání

Zveřejněno: 27. 2. 2019

Na veletrhu SIMA v Paříži jsou prezentovány traktory Massey Ferguson řady 8700 S, které přichází s inovovaným systémem na zpracování výfukových plynů, kvůli platné emisní normě Stage V. Inovace se dotkly také ovládání, které je nyní intuitivnější.

Traktory mají standardně zavěšení kabiny CDC (Active Mechanical)

Šest nejnovějších modelů traktorů řady S MF 8700 jsou nyní poháněné koncernovým šestiválcovým motorem AGCO Power o objemu 8,4 litrů. Motor splňuje nejpřísnější emisní předpis Stage V. K tomu využívá pokročilé, ale jednoduché a bezúdržbové zpracování výfukových plynů. Systém na zpracování výfukových plynů nevyžaduje velké konstrukční změny v traktoru. Traktor si tak zachovává štíhlou kapotu a dobrý výhled. Je integrován mimo kapotu a je založen na oceňované jednotce selektivní katalytické redukce (SCR), která byla poprvé představena v řadě traktorů MF 5700 S. Jediným rozdílem, je přidání nového katalyzátoru a mírná změna výfukového potrubí, které je nyní užší než dříve. Maximální výkon při 1900 otáčkách za minutu a řízení výkonu motoru (EPM) zůstávají beze změny.

Všechny traktory MF 8700 S jsou vybaveny osvědčenou převodovkou Dyna-VT (plynulá CVT). Schopnost nastavit libovolnou rychlost při libovolných otáčkách motoru umožňuje obsluze maximalizovat produktivitu, zvýšit efektivitu a kvalitu práce. Řidič může nastavit převodovku přes řadu řídicích systémů a režimů, což umožňuje, aby byla převodovka snadno přizpůsobitelná všem úkolům a podmínkám.

Pro těžké polní práce

MF 8700 S má pohotovostní hmotnost jen 10,8 tun a přípustnou celkovou hmotnost 18 tun. Kapacita zadního závěsu činí 12 tun, volitelný přední závěs nabídne 5 tun. Hydraulický systém má průtok 205 l/min při tlaku 200 bar. Traktor je tedy vhodný i do těžkých polních prací.

Všechny traktory MF 8700 S jsou standardně vybaveny nejnovějšími, 9palcovými a dotykovými terminály Datatronic 5, které mohou být doplněny o automatické ovládání Auto-Guide a dalšími systémy v rámci Precision Farming.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.