Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Inovovaná řada New Holland T5 pro rok 2016

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Společnost New Holland představila nové traktory řady T5, které splňují přísnější emisní normu Tier 4B. Traktory jsou zatím k dispozici pro americký trh. Emisní norma není jedinou novinkou u traktorů řady T5. Traktory jsou vybaveny i novými funkcemi, jejichž cílem bude zvýšit efektivitu, produktivitu a pohodlí.

New Holland

Traktory T5 disponují krátkým rozvorem, hodí se tedy pro práce, jako je sečení či manipulace. Traktory zkrátka budou vhodné pro rodinné farmy, kde zastanou mnoho nejrůznějších lehkých prací. V neposlední řadě zaujme design, který řada T5 zdědila od větších bratrů T6 a T7.

Nové traktory řady T5 si ponechaly kompaktní rozměry předchozí řady, a jsou proto ideální pro práci s čelním nakladačem. Jejich malá velikost neznamená kompromis. 

Zemědělci mohou očekávat od traktorů T5 stejné pohodlí, jako je tomu u větších traktorů New Holland. Mimo jiné mohou být traktory T5 vybaveny komfortním volitelným odpružením Comfort Ride. Komfortu přispěje i přední náprava Terraglide.

Inženýři uspořádali ovládací prvky v kabině VisionView do sklopného a teleskopického sloupku řízení, aby bylo vše po ruce. K dalšímu vybavení kabiny patří panoramatické čelní sklo, velký 200° stěrač a odkládací schránka nalevo od sedadla řidiče. Kabina je osazena výkonným LED osvětlením, které poskytne vynikající výhled z traktoru i v noci.

Řada T5 rovněž nabídne volitelnou možnost ovládání ISOBUS třídy 2. Uživatelům tak bude umožněno sledovat a kontrolovat všechno nářadí pomocí volitelného monitoru IntelliView III nebo IV.

Novinkou je také volitelná funkce Autoshift, která zahrnuje režimy Auto Transport a Auto Field ke zlepšení funkčnosti standardní převodovkou Electro Command.

Nová řada New Holland T5 je k dispozici ve dvou modelech: T5.110 o výkonu 107 koní a T5.120 o výkonu 117 koní.

Každý model je vybaven motorem Common Rail F5G (3,4 l) s technologií ECOBlue Compact HI-eSCR a EGR (recirkulace výfukových plynů). 

Oproti předchůdci byla zvýšena i kapacita závěsu. Pevná a robustní konstrukce přední nápravy zase umožňuje obutí do 28palcových pneumatik.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.