TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Inovovaný cisternový návěs Annaburger LS 38.28 s mimořádně nízkou hmotností

Zveřejněno: 18. 12. 2019

Annaburger na výstavní ploše zemědělského veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru prezentoval kromě návěsu a traktorové cisterny také inovovaný cisternový návěs pro nákladní automobily, který se vyznačuje nízkou hmotností.

Annaburger LS 38.28

Německý výrobce zemědělské dopravní techniky Annaburger letos na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru představil spolu s novou cisternou HTS 34.28 Profi a návěsem TS 30.14 Speed také inovovaný cisternový návěs „eco-tanker“ LS 38.28 s nejnovější generací čerpadla - pro přepravu velkého množství kalů či statkových hnojiv.

Vzhledem k tomu, že je cisterna schopna pojmout velké množství objemu, je vhodná zejména pro velké zemědělské podniky a podniky služeb. Cisternový návěs je určen pro agregaci s tahačem s točnicí.

Návěs byl vyvinut ve spolupráci s firmou Berger Ecotrail a je pozoruhodný tím, že má mimořádně nízkou hmotnost 5,3 t. Nízké hmotnosti bylo dosaženo použitím kvalitní oceli a speciální geometrií podvozku. Cisterna díky tomu také pojme 28 až 30 m³ a zvládne přepravní rychlost až 80 km/h.

Na veletrhu Agritechnica se cisterna prezentovala s novým čerpadlem Vogelsang VX186-260 GL, které firma Vogelsang sama na tomto veletrhu prezentovala jako inovaci. Zajímavostí je, že nový typ čerpadla má ve srovnání se svým předchůdcem nižší hmotnost. Proto se u cisternového návěsu snížila hmotnost o 100 až 150 kg.

Hadice lze nově uložit na pravou i levou stranu, kde je umístěn 6m odkládací prostor. Sedlo návěsu má nyní výšku až 1 350 mm.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Annaburger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.