Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Jaké jsou výhody a nevýhody sběracích lisů různých konstrukcí a co se děje se slámou? Tomuto tématu se věnuje časopis Agroportal24h.cz 3/2020

Zveřejněno: 20. 9. 2020

Nové vydání časopisu Agroportal24h.cz 3/2020 právě vychází! Hlavním tématem jsou sběrací lisy a sláma. Níže vám představíme výběr z obsahu.

Jaké jsou výhody a nevýhody sběracích lisů různých konstrukcí a co se děje se slámou?

Na trhu jsou k dispozici sběrací lisy různých konstrukcí. Článek vám v novém vydání časopisu ve stručnosti pomůže se v nabídce zorientovat. Současně uvádí jednotlivé výhody a nevýhody nejrozšířenějších i méně rozšířených konstrukcí lisů. Autorem je Vojtěch Hubálek a Ondřej Šáda, který také napsal článek o slámě a jejím zpracování. Sláma vzniká jako druhotný produkt při pěstování obilovin a v současné době je brána jako jedna z komodit. Své uplatnění nachází v zemědělství, v energetickém průmyslu nebo ve stavebnictví.

Značná část obsahu časopisu je věnována i sklizni pícnin. Jeden z článků pojednává o žacích strojích McHale, které se vyznačují pokročilým kopírováním terénu. Na začátku sklizně pícnin redakce navštívila ZD Krásná Hora nad Vltavou, kde využívají pásový shrnovač Reiter Respiro. V časopisu se tak dočtete o zkušenostech z provozu tohoto typu shrnovače. Podnik pásové shrnovače využívá přes deset let! Redakce také zavítala na Ranč a statek Hudlice k panu Čtrnáctému, který využívá stroje Samasz a Sipma.

Jaké je to sklízet se sklízecí mlátičkou Rostselmash RSM161? Na to redakci odpověděl Richard Bystriansky - hektary sklízel na Slovensku a do Česka se přijel podělit o zkušenosti získané v době, kdy obsluhoval tuto sklízecí mlátičku vyznačující se šetrnou sklizní jakékoli plodiny. Hovořil o výhodách mláticího systému TETRA Procesor, sklízecího adaptéru, a zmínil se též o způsobu ovládání, údržbě a servisu.

I v tomto vydání nahlédneme do historie, konkrétně na Galileo Cab Systém - vyrovnávací systém kabiny, který měl ulehčit práci na svahu – jak vlastně dopadl? Michal Komárek nám zaslal fotografie z průběhu renovace traktoru Zetor 3011. My jsme je v časopisu zveřejnili a zeptali se majitele na podrobnosti. Podělil se s námi o zajímavý příběh tohoto konkrétního traktoru.

Věděli jste, že se v Chorvatsku vyrábí speciální lesní kolové traktory? My jsme se to dozvěděli na lesní výstavě Austrofoma v Rakousku. Jejich traktory představujeme v rubrice Lesnická technika.

Více o tom, jak časopis Agroportal24h.cz získat, naleznete ZDE.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Kuhn

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.