Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Jednoduchý secí stroj a aplikátor kejdy. To jsou další novinky Farmet

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Farmet představuje novinky.

Farmet

Falcon Compact

Falcon Compact je kompaktní, zjednodušená varianta secích strojů Falcon vyvinutá pro střední a menší farmáře pro zakládání porostů po orbě, hloubkovém kypření i do podmítky s pevnou výbavou. Secí stroj Falcon Compact je určen pro zemědělce, kteří preferují úzká kola pěchovacího válce, velký objem zásobníku a meziřádkovou vzdálenost výsevu 150 mm.

K základní výbavě patří velký zásobník o objemu 3 000 l, odlehčená disková předzpracující sekce a řídící elektronika. Pneumatikový válec zajišťuje zpětné utužení zpracované půdy před každou výsevnou botkou a přípravu seťového lůžka. Kvalitní a spolehlivý výsev je zajištěn prověřenými dvojdiskovými botkami s přítlačným kolečkem. Největší výhody:

  • jednoduchá, odlehčená a kompaktní konstrukce
  • výsev všech běžných plodin v univerzální rozteči řádků 150 mm
  • krátký kompaktní rám s objemným zásobníkem s výbornou manévrovatelností
  • spolehlivá řídící elektronika značky Muller Elektronik Drill Control
  •  potřeba pouze 3 hydraulických okruhů

Falcon Compact je určen pro výsev všech běžných plodin o rozteči 150 mm, jako je většina obilovin, luskovin, zelené hnojení, ale také některé jeteloviny a olejniny do nepřipravené půdy.

Falcon Compact zajistí jedním přejezdem předseťovou přípravu půdy, přípravu seťového lůžka, zpětné utužení půdy a spolehlivý výsev v širokém rozsahu výsevu 0,5 – 350 kg/ha.

Secí stroj Falcon Compact je řízen osvědčeným elektronickým systémem Müller Elektronik – Drill Control.

Systém umožňuje plně elektronické řízení stroje a kontrolu všech klíčových funkcí během setí. Dále umožňuje plně elektrický pohon dávkovače osiva. Nastavení výsevné dávky je díky tomu velmi snadné a výsevek lze v širokém rozsahu měnit také během práce snadno přímo z kabiny traktoru. Systém provádí standardní kontrolu základních funkcí secího stroje při práci. Při setí je také obsluha stroje včas informována o snižujícím se množství osiva v zásobníku a má možnost si efektivně naplánovat další plnění. Elektronický systém umožňuje také poloautomatické ovládání hydrauliky stroje, čímž se dále zvyšuje celková produktivita při setí. Použitím vyspělého elektronického systému je zajištěna vysoká denní výkonnost soupravy a provozní jednoduchost pro obsluhu stroje.

Jednoduchá obsluha

Konstrukce z vysokopevnostní oceli eXtra STEEL line je zárukou dlouhé životnosti strojů i v těch nejtěžších podmínkách z důvodů vysoké pružnosti konstrukce a nízké hmotnosti stroje. Díky naprostému minimu seřizovacích a mazacích míst je obsluha, ovládání ale i následná údržba velmi jednoduchým úkonem, který zvládne každý.

Aplikátor kejdy SynCult

Aplikátor kejdy SynCult je kompletní sada k dodatečnému vybavení diskového podmítače Softer NS pro plošné zapravení kejdy.

Největší výhody:

  • bezpečné uložení hadic včetně přepravní pozice
  • sklopná nosná konstrukce pro jízdu na silnicích
  • snadná a rychlá montáž
  • podmítač a podmítač s možností aplikace a zapravení kejdy v jednom
  • připojitelné přes TBZ ke každé kejdovací cisterně

Pokud se kejda a digestát zapravují pomocí diskového podmítače Softer NS, šetří to čas i peníze, redukuje se počet přejezdů po poli a umožňuje dodržení čtyřhodinového pravidla k zapracování kejdy. Tato metoda se stala běžnou praxí v zeměděství.

Kompletní souprava pro agregaci s diskovým podmítačem

Softer NS + SynCult je kompletní souprava sestávající z diskového podmítače, rámu, přesného rozdělovače, hadicových vývodů a odpovídajících koncovek. Počet vývodů a uchycení rozdělovací hlavy je určeno šířkou diskového podmítače. Rozdělovač dávkuje homogenní množství kejdy nebo digestátu do jednotlivých vývodů a hadic, které jsou rozmístěny v definovaném pořadí, a tím zaručují bezproblémovou aplikaci tekutého hnojiva. Vývod tekutiny před disk umožňuje okamžité a bezemisní zapravení. Tato metoda zapravování snižuje počet přejezdů, šetří čas a peníze a splňuje požadavky na zapravení kejdy do 4 hodin.

Aplikátor kejdy SynCult lze instalovat na diskové podmítače Softer 4,5 NS a Softer 6 NS. K instalaci aplikátoru kejdy SynCult na diskový podmítač nejsou zapotřebí žádné svářecí práce či jiné mechanické činnosti. Záruka na diskový podmítač tak zůstane zachována v kompletním rozsahu.Secí jednotka Farmet Micro DrillNedávno představenou novinlou je i secí jednotka určená pro výsev meziplodin či přímý výsev travin. Secí jednotka může být namontována na různé typy strojů Farmet se záběrem od 2,1 do 12 metrů v závislosti na použitém typu ventilátoru.  Více informací 

Autor: Farmet
Foto: Farmet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.