Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Jednodušší volba nových čelních nakladačů pro traktory Case IH Farmall C až Case IH Puma

Zveřejněno: 29. 12. 2021

Case IH nabízí pro traktory modelové řady Case IH Farmall C až Case IH Puma zcela novou řadu čelních nakladačů s pokročilými funkcemi.

Prodejce může objednat traktor Case IH a nakladač společně.

Nová řada nakladačů Case IH je rozdělena do tří řad a inženýři Case IH úzce spolupracovali s výrobcem nakladačů, aby jejich vlastnosti a specifikace přesně odpovídaly jednotlivým řadám traktorů, pro které jsou určeny. Case IH rovněž oznamuje nový přístup k prodeji a podpoře traktorů s čelním nakladačem s novou integrovanou strukturou "one stop shop", která má zákazníkům pomoci při specifikaci a prodeji traktoru s čelním nakladačem.

Díky novému obchodnímu přístupu k čelním nakladačům Case IH zákazník získá výhody v podobě jednoduššího prodeje, podpory prodejců a širší nabídky čelních nakladačů a nářadí. Prodejce může objednat traktor a nakladač společně.

Nový způsob prodeje a podpory nakladačů Case IH

Zcela nové řady čelních nakladačů Case IH A, U a T lze objednat prostřednictvím digitálního softwaru Case IH dealer configurator, který umožňuje nákup vybraného traktoru a odpovídajícího nakladače spolu s příslušenstvím, čímž je zajištěna nejlepší možná konfigurace kombinace traktoru a nakladače podle požadavků zákazníka.

Tři modelové řady čelních nakladačů Case IH.
Tři modelové řady čelních nakladačů Case IH.

Veškeré činnosti týkající se instalace nakladače CASE IH u prodejce, zákaznické podpory, dodávek náhradních dílů a případných servisních požadavků jsou rovněž součástí nabídky společnosti Case IH a jejích prodejců.

Nová řada nakladačů Case IH zahrnuje tři modelové řady a celkem 27 modelů, což je nejširší nabídka, jakou kdy značka nabízela. Všechny lze objednat s širokou škálou příslušenství.

Díky novému obchodnímu přístupu k čelním nakladačům Case IH zákazník získá výhody.
Díky novému obchodnímu přístupu k čelním nakladačům Case IH zákazník získá výhody.

Vlajková řada nakladačů Case IH T je zaměřena na traktory od Case IH Farmall 55C až po Case IH Puma 240. Následuje řada nakladačů Case IH U pro traktory od Case IH Farmall 55C po Case IH Puma 175. Základem jsou tři modely nakladačů Case IH A - lehčí čelní nakladač pro běžné manipulační práce - pro malé traktory Case IH Farmall 55CCase IH Maxxum 140.

Deset nakladačů řady Case IH T má maximální výšku zdvihu začínající na 3,75 m, přičemž vlajkový model zvedne břemeno až do výšky 4,70 m. Nosnost se pohybuje od 1 390 kg u nejmenšího modelu po 2 720 kg u největšího. Hydraulické hadice jsou vedeny konstrukcí nakladače, jsou tedy chráněné před poškozením. Volitelný systém AUTO-UNLOAD System synchronizuje funkce otevírání drapáku a vyklápění lžíce.

Maximální výška zdvihu u modelů Case IH U začíná na 3,50 m a stoupá až na 4,50 m, zatímco maximální nosnost u řady Case IH U začíná na 1 210 kg a končí na 2 230 kg. Nakladače Case IH A mají nosnost od 1,3 do 1,7 tuny a maximální výšku zdvihu od 3,5 do 4,0 metrů.

Tlumení nárazů SHOCK Eliminator je standardní výbavou všech tří řad, aby se minimalizoval přenos rázů od břemene na traktor a obsluhu, což zajišťuje plynulejší, rychlejší a bezpečnější provoz traktoru/nakladače. Připojení nakladače k traktoru i jeho odpojení usnadňuje a urychluje systém FITLOCK 2+ System, který tento proces automatizuje.

Nová řada nakladačů Case IH používá jednoduché číslování, které usnadňuje výběr a pochopení nosnosti/zdvihu. Všechna čísla modelů začínají písmenem L – například model Case IH L4020T zvedá do maximální výšky 4,0 m a má maximální nosnost 2,0 tuny. Poslední písmeno označuje řadu.

Na novou řadu nakladačů Case IH se vztahuje stejná záruka jako na traktory Case IH, ke kterým jsou připojeny.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Case IH

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.