Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Traktory Case IH Farmall C od roku 2022 s novým čtyřválcovým motorem s vyšším výkonem a lepší účinností

Zveřejněno: 8. 12. 2021

Modelová řada traktorů Case IH Farmall C, která zahrnuje traktory o výkonu od 90 do 117 koní, získává pro rok 2022 nový motor, který splňuje požadavky emisní normy Stage V.

Jádrem vylepšení traktorů Case IH Farmall C je nový čtyřválcový motor FPT Stage V, který nabízí vyšší výkon a vyšší účinnost ve srovnání s předchozím motorem (Stage IIIB).

Jádrem vylepšení traktorů Case IH Farmall C je nový čtyřválcový motor FPT Stage V, který nabízí vyšší výkon a vyšší účinnost ve srovnání s předchozím motorem (Stage IIIB). Nový motor F5 má větší zdvihový objem, a to 3,6 litru oproti 3,4 litru u svého předchůdce. Navzdory většímu objemu se však rozměry motoru nezměnily.

Má také čtyři ventily na válec oproti dvěma u předchozího motoru, což zlepšuje spalování, a je vybaven systémem přímého vstřikování paliva common rail pro snížení spotřeby paliva a zlepšení výkonu. To přináší řadu výkonnostních výhod, včetně zvýšení výkonu až o 5 koní a vyšší úrovně točivého momentu - až o 10 %, přičemž maximální točivý moment je dosahován při nižších otáčkách motoru 1 300 ot/min.

Nový systém následného zpracování výfukových plynů

Traktory Case IH Farmall C také nově využívají nový systém následného zpracování výfukových plynů. A to díky kompaktnímu a bezúdržbovému řešení FPT HI-eSCR2, které obsahuje oxidační katalyzátor, bezúdržbový filtr pevných částic a selektivní katalytickou redukci. Vše je kompaktně uspořádáno. Výsledkem je neomezený výhled ze sedadla obsluhy, dobrá manévrovatelnost a světlá výška.

Interiér kabiny traktoru Case IH Farmall C (modelový rok 2022).
Interiér kabiny traktoru Case IH Farmall C (modelový rok 2022).

Motor využívá nízkou míru recirkulace výfukových plynů, která činí méně než 10 %, což pomáhá zajistit optimální spalování a minimalizuje rozměry systému selektivní katalytické redukce. Systém HI-eSCR2 je bezúdržbový, což znamená, že během celého životního cyklu nevyžaduje výměnu komponent ani mechanické čištění. Nový motor s sebou přináší také některá vylepšení v oblasti servisu, například jednostranný (levý) přístup ke klíčovým servisním bodům včetně olejového a palivového filtru.

Traktory Case IH Farmall C jsou nyní k dispozici také s novými balíčky výbav. Patří mezi ně převodovka Active Drive 2 s powershuttle a powerclutch, která poskytuje až 24 rychlostních stupňů vpřed a 24 vzad s volitelným tempomatem a plazivou rychlostí. Součástí balíčku jsou také elektrohydraulické uzávěrky diferenciálů přední a zadní nápravy, hydraulické čerpadlo 64 l/min, třírychlostní vývodový hřídel a volitelný přední závěs.

První nové Farmally jsou již k dispozici v České republice. Podle informací oficiálního dovozce AGRI CS již bylo několik kusů předáno novým majitelům. Pro příští rok byla také inovována řada traktorů Case IH Maxxum.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Case IH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.