AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

John Deere získal podíl v Kreisel Electric. Společně začnou elektrifikovat stroje

Zveřejněno: 17. 12. 2021

John Deere získal většinový podíl v rakouské společnosti, která nabízí inovativní řešení v oblasti elektrické mobility i uchovávání elektrické energie a vyvíjí a vyrábí nejlehčí baterie na světě s nejvyšší účinností. Firma své výrobky dodává do osobních automobilů, autobusů, nákladních automobilů, lodí i letadel a zabývá se také uchováváním elektrické energie.

Centrála společnosti Kreisel Electric

Divize John Deere Power Systems vyvíjí pohonné systémy (s nulovými emisemi) a hybridní pohonné systémy. Kreisel se specializuje na bateriově-elektrická vozidla neboli BEV. Vozidlo označené BEV používá k pohonu výlučně elektromotor napájený baterií. BEV nemá spalovací motor ani žádnou jinou možnost, jak si elektrickou energii vyrobit, např. pomocí palivových článků.

Jako průkopník na poli baterií a pohonných systémů pro vozy na elektrický pohon patří firma Kreisel Electric v současné době mezi přední firmy v tomto novém oboru energetického průmyslu. Výrobky firmy Kreisel Electric vynikají kompaktností, dobrým odvodem tepla, vysokou bezpečností, rychlým nabíjením, dlouhou životností baterie a nízkými pořizovacími náklady.

Podle divize John Deere Power Systems poptávka po bateriových strojích roste. Ve velmi blízké budoucnosti by mělo dojít k elektrifikaci travních traktorů a stavebních strojů značky John Deere. Klíčové budou také nabíjecí stanice. Uživatelé budou potřebovat jak stacionární, tak mobilní řešení rychlého nabíjení – s tím pomůže již zmíněná firma Kreisel Electric. V příštích 3 až 5 letech se očekává pokles cen baterií a větší dostupnost dobíjecích stanic, díky nimž bude stále výhodnější mít vozidla na baterie.

Kreisel Electric si zachová své zaměstnance, značku a ochrannou známku a bude i nadále působit ze svého současného umístění v Rakousku, aby obsluhoval svou rostoucí zákaznickou základnu. Firmu založili bratři Johann, Markus a Philipp Kreiselovi a má přibližně 160 zaměstnanců na plný úvazek.