Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Joskin obohatí nabídku dopravní techniky o nové přepravníky balíků

Zveřejněno: 10. 11. 2021

Po převzetí společnosti Leboulch (francouzský výrobce zemědělských sklápěčů, rozmetadel hnoje a přepravníků balíků) v roce 2012 se společnost Joskin rozhodla přehodnotit vývoj přepravníků balíků Leboulch tak, aby je mohla zařadit do svého vlastního sortimentu.

Řada přepravníků balíků Joskin vychází z přepravníků společnosti Leboulch.

Cíl je jednoduchý: využít zkušeností značky Leboulch, ale také techniky a technologického pokroku společnosti Joskin a vytvořit vylepšený přepravník balíků přizpůsobený potřebám trhu.

Řada přepravníků balíků Joskin se dělí na pozinkované a lakované modely. Přestože mají tyto dvě verze stejnou základní konstrukci, která je převážně trubková pro lepší odolnost proti kroucení, jejich design není zcela totožný.

Řada přepravníků balíků Joskin se dělí na pozinkované a lakované modely. K dispozici je i dřevěná podlaha.
Řada přepravníků balíků Joskin se dělí na pozinkované a lakované modely. K dispozici je i dřevěná podlaha.

Pozinkované přepravníky Joskin mají plošinu opatřenou 4 mm vysokopevnostním ocelovým plechem se žebry po celé délce - pro zesílení pevnosti podlahy. Aby se zabránilo hromadění vody, jsou žebra opatřena otvory pro čištění a rychlý odtok vody. Boční hrany jsou mírně skloněné, což dodává přepravovanému nákladu větší stabilitu. Nakonec jsou boky vyztuženy podélnými žebry. Řadu pozinkovaných přepravníků lze dodat také s ošetřenou dřevěnou podlahou (tloušťka 4 cm).

Lakované modely (v zelené barvě Joskin) mají podlahu z protiskluzových šachovnicových desek. Jsou také vybaveny speciálním vnějším profilem s 2 cm hranou pro boční zajištění nákladu.

Obecně lze říci, že řada přepravníků Joskin, ať už pozinkovaných nebo lakovaných, je certifikována podle evropských a francouzských norem až do roku 2025. Všechny přepravníky využívají nejnovější technická vylepšení vyvinutá v různých závodech skupiny Joskin.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Joskin

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.