Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Joskin otevře nový výrobní závod v Lucembursku

Zveřejněno: 17. 9. 2022

Poptávka po produktech JOSKIN stále roste, takže společnost musí hledat způsoby, jak navyšovat výrobu. Tváří v tvář potížím s náborem zaměstnanců do výroby je společnost nucena spoléhat se ve velké míře na automatizaci.

Výrobní závod Joskin.

„Rozhodně chceme co nejlépe a kvalitně obsloužit naše zákazníky a zároveň zkrátit dodací lhůty u strojů. Investujeme do nejmodernějších výrobních strojů. Navzdory vysokým počátečním nákladům vedou tyto investice ke zlepšení kvality a výrobních procesů a následně ke zvýšení spokojenosti uživatelů,“ uvádí společnost Joskin v tiskové zprávě.

V belgické továrně Soumagne Joskin instaloval novou nádrž na dusík o objemu 41 m³, která zásobuje 5 laserových řezacích stolů. V provozu se rovněž nachází nový ohraňovací lis, manipulační robot Armin a nový CNC soustruh. Zaměstnanci, kteří mají na starosti centrální vývoj, výrobu a IT skupiny se přesunou do nových kancelářských prostor. Prostor se našel také pro 4 malé přístavby dílen.

V polském závodě Trzcianka byla v březnu zahájena výstavba skladovací haly o rozloze 12 000 m² mezi výrobním závodem a galvanizační jednotkou. V plánu je také rozšíření areálu o zhruba 9 ha.

Návrh výrobního závodu Joskin v Lucembursku.
Návrh výrobního závodu Joskin v Lucembursku.

Ve Francii, v závodě Leboulch v Normandii, se připravuje žádost o povolení stavby nové haly o rozloze 5 900 m².

Joskin rovněž plánuje v Lucembursku postavit zcela nový výrobní závod – na pozemku o rozloze 6 ha. Půjde o továrnu určenou k montáži velkých sklápěcích přívěsů a rozmetadel hnoje. Přívěsy budou montovány po jednotlivých částech pomocí dálkově řízených montážních vozíků. Tento projekt bude realizován v roce 2023.