Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Kärcher poprvé překonal hranici 3 miliard EUR

Zveřejněno: 15. 7. 2022

V roce 2021 překonala společnost Kärcher poprvé v historii hranici tržeb ve výši 3 miliard EUR (za fiskální rok). S celkovým obratem 3,092 miliardy EUR se podařilo překonat loňský rekord o 13,6 %.

Od začátku pandemie se zvýšila poptávka zákazníků po vysokotlakých čističích, parních čističích a zahradním nářadí značky Kärcher.

Úspěch byl rovnoměrně rozdělen mezi všechny regiony a skupiny produktů, uvedla společnost v tiskové zprávě. V loňském roce také výrazně vzrostl počet zaměstnanců, když přibylo více než 900 nových: pro rodinnou firmu z Winnendenu nyní pracuje 14 400 zaměstnanců ve 150 společnostech a 78 zemích. Od začátku pandemie se zvýšila poptávka zákazníků po vysokotlakých čističích, parních čističích a zahradním nářadí značky Kärcher.

Produktovou novinkou v roce 2021 byla řada vysokotlakých čističů s připojením k aplikaci přes rozhraní Bluetooth (Smart Control Range). Rozšířena byla i bateriová platforma Kärcher Battery Universe: S modelem Kärcher CVS 65/1 uvedla společnost Kärcher na trh svůj první zametač koberců. K čisticím strojům přibyly dva menší modely Kärcher BR 30/1 a Kärcher BR 30/4, které vyplňují mezeru mezi ručním a mechanickým čištěním, a také velký čisticí stroj Kärcher B 110 s pojezdem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kärcher

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.